„Ke změně došlo, a to k výrazné. V minulých ročnících se hlavní program odehrával v amfiteátru, letos tam proběhne pouze slavnostní zahájení. Cimbálové muziky pak budou nejen po vinohradu, ale i v různých částech kulturně­společenského centra doslova rozesety. Festival jsme tak přiblížili maďarskému stylu,“ řekl organizátor festivalu Lubomír Lampíř.

Ve skutečnosti to bude vypadat tak, že se muziky stanou součástí vinohradu. Hned u vchodu do areálu návštěvníky uvítá cimbálová muzika z Přerova. Další kapely budou hrát a zpívat na terase hotelu, v novém i starém vinném sklípku a stranou nezůstanou ani místa u udírny.

Kromě kulturního programu si budou moci návštěvníci projít i naučnou stezku, která bude volně přístupná.

Celou letošní přehlídku zahájí „cimbálovka“ Cifra z Uherského Hradiště, která vystoupí s mužským pěveckým sborem Mužáci z Mutěnic a kromě známých lidových písniček zazní i tradiční Sádku, Sádečku. Právě Mutěničtí vloni zaujali návštěvníky jubilejního ročníku nejvíce. Závěr festivalu bude patřit ohňostroji.
Cimbálový festival se bude konat v Kojeticích na Moravě mezi Třebíčí a Moravskými Budějovicemi tuto sobotu odpoledne od tří hodin.

Program XI. Mezinárodního cimbálového festivalu na Sádku 2011

15.00: zahájení v amfiteátru –
Cimbálová muzika Cifra z Uherského Hradiště a mužský pěvecký sbor Mužáci z Mutěnic
16.00: velké cimbálové odpoledne v celém areálu Vinařského
a kulturního centra Sádek –
– u udírny: cimbálová muzika Cifra
– terasa hotelu: cimbálová muzika Jána Stupky z Bratislavy
– nový sklep: cimbálová muzika Vincúr ze Zvonice na Soláni
– příjezdová cesta: cimbálová muzika z Přerova
– vinný sklep hotelu: Jánoš
z Rožnova pod Radhoštěm
20.00: velká noční oslava cimbálu a vína s ohňostrojem