„Každá bydlíme ve vlastním bytě, i když nad sebou. V podstatě ani moc nezkoušíme. Doma hrajeme jen výjimečně," popsala před časem začátky rodinného hudebního dua Pavlína Jíšová.

Do jakých hudebních rovin se tvorba obou žen posunula, teď budou moci posoudit posluchači na Třebíčsku. Koncert Pavlíny Jíšové a její dcery Adély Jonášové uspořádalo Městské kulturní středisko Beseda v Moravských Budějovicích. Vystoupení se uskuteční ve čtvrtek 12. listopadu v 19 hodin v sále Budivoj.

Písničkářka Pavlína Jíšová má na svém kontě devět sólových alb a na repertoáru více než 150 původních českých písní. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech české produkce. Spolupracuje s různými muzikanty, v současnosti ji nejčastěji doprovází právě Adéla Jonášová na akustickou kytaru, piano, irské flétny, mandolínu.

Adéla Jonášová se představila veřejnosti svým autorským debutovým albem Teď a tady. Společným dílem Pavlíny Jíšové a Adély Jonášové je také pořad s názvem Písničkové rozhovory, který je možné slyšet vždy v úterý v 18.30 hodin na vlnách Českého rozhlasu České Budějovice 106,4 FM.