Kapela dostala za úkol hudebně doprovodit promítání maďarského filmu Zmrzlé dítě, který je na programu ve středu 18. července v hlavním promítacím sále Hvězda. Snímek z roku 1921 je němý.„Nic dopředu jsme si po hudební stránce nepřipravili," reagoval Václav Bartoš. „Vzhledem k tomu, že jde o zhruba hodinový film bude naše hudba čistá improvizace," doplnil frontman.

Fru Fru vystoupí v klasickém složení, které doplní pouze klávesista Jan Coufal a El Mariz z Masowých Wrahů.

„Zkušenost z doprovodu takovéhoto filmu už mám. Asi před čtyřmi roky jsme něco podobného dělali na Béčku. Tehdy jsme dali dohromady několik vynikajících muzikantů pod názvem Black and White. Pro mne to byl úžasný zážitek," zavzpomínal Bartoš.

Muzikanti z Fru Fru budou hrát po celou dobu promítání čelem k plátnu. Podle vývoje děje se budou snažit dotvářet atmosféru. Kromě hudebních nástrojů bude zvukový doprovod dotvářet i řada ruchů.

„Jde o zajímavé spojení starých filmů ze současnou hudbou. Děj němých snímků má mnohdy naivní scénář a na mě jako muzikantovi je, abych okamžitým nápadem, který se může postupně rozvíjet, reagoval na to, co se děje na plátně," uzavřel.

Zmrzlé dítě natočil v roce 1921 maďarský režisér Béla Balogh. Snímek je režisérovým pokusem o adaptaci básnické literární předlohy, na filmové plátno. Je dramatický a působivý.