Pavlínu Jíšovou patrně není třeba folkovému publiku představovat. Zpívala s kapelami Sem tam, Žalmanem i Nezmary, spolupracovala s Michalem Tučným, Pavlem Bobkem, Druhou trávou nebo Jaromírem Nohavicou. Méně známá je dcera Pavlíny Jíšové, osobitá písničkářka, výborná zpěvačka i hudebnice Adéla Jonášová. „Letos vydala svoje první CD Dobrodruh a doufám, že na špízu z něj i něco zahraje. Anebo by ho tam mohla rovnou i pokřtít," říká pořadatel Folkového špízu, písničkář Pavel Pokorný.

V náměšťské sokolovně zahraje ještě další dámské pozoruhodné duo, Lucie Redlová & Markéta Tulisová. „Lucka je miláček náměšťského publika. Na špízu hrála už dvakrát a vždycky to byla velká paráda. Tentokrát vystoupí s Markétou Tulisovou. Dohromady se daly náhodně jako táborákové duo a u táboráku si skutečně zahrály," popisuje Pavel Pokorný.

Neznámá ve městě není skupina Choroši, které je mimo jiné dvojnásobným držitelem Náměšťské placky. K úplnému výčtu účinkujících je třeba zmínit ještě letitou kapelu Devítka, písničkáře René Součka a v neposlední řadě organizátora festivalu samotného. Pavla Pokorného doprovodí Ivoš Drbohlav na djembe a Petr Novotný na basu. Sobotní Folkový špíz začíná v 18 hodin. Vstupenka stojí 120 korun a po skončení festivalu je možné přespat ve spacáku přímo v sokolovně.