Její natáčení probíhalo na podzim loňského roku na zřícenině Janova hradu a nedaleko Počátek na Pelhřimovsku.


„Příběh jsme natáčeli tři dny, hlavně v noci, jak naznačuje název příběhu. Čtyři měsíce nám trvaly dokončovací práce,“ upřesnil Jan Veselý, režisér a autor celého projektu. V příběhu, určeném především dětem, se setkává dobro v podobě Madlenky a jejího milého Jurky se zlem, ztvárněného čarodějem.


Venkovskou dívku Madlenku unese v zakletém údolí zlý čaroděj, který ji hodlá při následujícím úplňku pojmout za manželku. Po ztracené dívce začne pátrat její milý Jurka, kterého cesta zavede do začarovaného lesa. Zde se setká s hodnou čarodějnicí a Hastrošem, kteří mu svými kouzelnými dary pomohou Madlenku vysvobodit a zlomit i čarodějovo kouzlo, kterým začaroval jejich les.


Pohádkový příběh trvá zhruba třicet minut a na jeho realizaci se podílela čtveřice herců a režisér. „Zajímavostí celého snímku je, že jeden z hlavních představitelů Petr Cejpek si v příběhu zahrál celkem pět postav, přičemž v jednom záběru je hned třikrát,“ sdělil režisér Jan Veselý.


Ve filmu jsou použity i filmové a počítačové triky. Příběh dokresluje i původní hudba, kterou nahrála a nazpívala jaroměřická skupina Underground. Ústřední melodii tvoří zcela nová píseň Cesta za láskou, jež pochází z dílny Daniela Pospíšila.


„Kluci z Undergroundu ji složili speciálně pro náš film a měla by podkreslovat závěrečné titulky filmu,“ dodal režisér. Pohádka je určena všem bez rozdílu věku a její slavnostní premiéra proběhne 6. února v sále městského kulturního střediska od 16 hodin.