O putovní Náměšťskou placku bude tentokrát soutěžit dvanáct hudebních těles z různých koutů naší vlasti. K vidění a poslechu vystoupí Careta z Křenovic, brněnské skupiny Deset pohledů, Kati a Pocity, dále Špunt z Přerova, duo JIR-KA z Jindřichova Hradce, jednotlivci Ondra Hrzán a Pavel Pokorný z Třebíče, Jaromír Janata z Březníka, Láďa Langer ze Znojma a Ladislav Zítka z Bystřice nad Pernštejnem. Na závěr výčtu soutěžících stojí skupinu Červen 29, která získala prvenství ve dvou posledních ročnících. V případě dnešního vítězství tak cennou modřínovou trofej získá do svého držení natrvalo.


Všechna hudební uskupení vystoupí se třemi převážně trampskými písničkami z vlastní i převzaté tvorby. „Opravdu se bude jednat o trampské písně s nádechem folkového žánru,“ prozradila jedna z organizátorek.


Hodnotit předvedené výkony budou s pomocí hlasovacích žetonů ti nejpovolanější – návštěvníci. Podle organizátorů lze očekávat podobnou účast jako v loňském roce, tehdy si akci nenechaly ujít přibližně dvě stovky lidí.


Jako host se tentokrát na Náměšťské placce představí skupina Tempo di vlak, která představí své třetí, čerstvě pokřtěné CD a zároveň oslaví desáté narozeniny od svého vzniku. „Do Náměště se moc těšíme. Na placce jsme už některou z cen v minulosti získali, máme na ni tak ty nejlepší vzpomínky,“ prozradil Robin Hill, člen skupiny.

KAMIL ČERNÝ