Nyní jsou tam tři výstavy: Vzpomínka na tři v posledních letech zesnulé členy Stir up - Zdeňka Cibulku (1960 – 2013), Josefa Kremláčka (1937 –2015) a Jana Wolfa (1941 – 2016), autorská výstava Lubomíra Kerndla a volná výstava členů skupiny Sir up a hostů od nás a z ciziny. Pro příznivce surrealismu je pravděpodobně nejpřitažlivější koláž od Aube Elléouët Bretonové, dcery André Bretona.

Zdeněk Cibulka byl autodidaktem, výtečným kreslířem, v malbě upřednostňoval akrylové barvy, tvořil koláže a asambláže. Josef Kremláček je autorem surrealistických olejomaleb, koláží a volných grafických listů v technice litografie. Významně působil na poli ilustrátora dětských knih. Jan Wolf představy a pocity rozprostíral ve snovém pohybu nad krajinami sytými magií a rovněž v tajuplných strukturách kosmu. Výstava Lubomíra Kerndla má titul Malý průvodce krajinou snů. Je rozšířenou reprízou stejnojmenné výstavy, kterou měl letos v lednu Galerie Chodba třebíčského Katolického gymnázia.

Kostel Přibyslavice
Fenomén poutních míst přiblíží výstava v muzeu v Třebíči

Vzpomínka na Zdeňka Cibulku, Josefa Kremláčka a Jana Volfa; Lubomír Kerndl – Malý průvodce krajinou snů; Skupina Stir up a hosté. Galerie Čertův ocas, Mohelský mlýn. Všechny tři výstavy trvají do konce července, otevřeny jsou v po-pá od 9 do 11.30 hodin, v so a ne od 14 do 16 hodin.

Jan Dočekal