Skvělá situační komedie zavede diváky do celkem známé situace, manželského trojúhelníku. I když v tomto případě spíše mnohoúhelníku. Idylické manželství pana Marjavela působí na své okolí celkem spokojeně. Jak by také ne, mladá žena, v pořadí již druhá, přítel, který se stará o drobné práce v domě i na zahradě a také o jeho manželku, to ovšem pán domu ani netuší. Ale ani on není svatý, neboť již několikrát s rozkoší a tajně navštívil místní nevěstinec. A tak do hry vstupují ještě další postavy, s ne zrovna čistými úmysly. Skvěle rozehraný příběh, který nabízí množství situační komiky podobné až frašce.

Hra se hemží narážkami a nenadálými obraty, ale přesto působí naprosto přirozeným dojmem. Sám autor svá díla tak koncipoval. Jedna z jeho poznámek trefně charakterizuje hry k jeho nejslavnějším a stále hraným patří Slaměný klobouk.

„Divadelní hra toť šelma o tisíci nohách, která musí neustále pádit. Zpomalí-li svůj běh, obecenstvo zívá, zastaví-li se obecenstvo píská.“

Třebíčské publikum se může těšit na vynikající výkony Ivana Řezáče, Simony Postlerové, Kamila Halbicha, Tomáše Pavelky, Martina Sitty, Kateřiny Hrachovcové – Herčíkové, Martiny Hudečkové a Veroniky Pospíšilové. Komedie Nejšťastnější ze tří začíná v neděli 25. ledna v divadle Pasáž v nezvyklém čase, již v 15.30 hodin.

„Uvedená změna začátku byla zaviněna špatnou koordinací mezi dvěma agenturami, které zajišťují zájezdová divadelní představení. Došlo k situaci, kdy jedna z hlavních představitelek – Simona Postlerová – měla hrát ve stejný den a hodinu ve dvou městech zároveň, v Brně a Třebíči. Abychom zachovali naplánovaný titul a nemuseli měnit také datum konání, zvolili jsme jediné možné řešení, a to odehrát představení již v odpoledních hodinách,“ vysvětlila programová vedoucí kulturního střediska Ivana Řídká.