Aktivnější hosté si šli za pátou výhrou v řadě od samotného začátku. Domácí měli sice první šanci, kterou ale neproměnili, a tak začalo být živo na opačné straně. Skóre mohl otevřít ve vlastním oslabení Hačecký, ale jeho samostatný únik jindřichohradecký brankář Formánek vychytal. Ve 13. minutě zakončil akci Klimenta a Rytnauera budějovický Krutiš. Zvýšit mohl Mikeš, ale Formánek měl beton na místě. Po vyrovnání sahal těsně před pauzou Košťál, ale jeho pokus skončil v Dusíkově lapačce.

Zlom nastal krátce po změně stran. Žihadla třemi góly během tří minut rozhodla. Nejdříve zužitkoval početní výhodu Lupač, aby vzápětí skóroval Nováček a poté už na 4:0 pro Moravské Budějovice zvyšoval využitou přesilovkou Havel. Ve třetí třetině nastřelil domácí Šalamoun tyč a na opačné straně zlikvidoval Formánek několik brejkových situací hostí.

J. HRADEC – M. BUDĚJOVICE 0:4
Branky a nahrávky: 13. Krutiš (Rytnauer, Kliment), 23. Lupač (Rytnauer, Matějka), 24. Nováček (Havel, Polívka), 26. Havel (Šťáva). Rozhodčí: Jechoutek – J. Štětina, D. Štětina. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 252. Třetiny: 0:1, 0:3, 0:0. M. Budějovice: Dusík - Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Salát, Polívka - Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Bulín, Lupač, Matějka, Šurý, Hačecký.