ŽĎÁR N. S. – M. BUDĚJOVICE 8:4
O osudu celého utkání rozhodla již první třetina. Po devíti odehraných minutách žďárští hokejisté rozvlnili třikrát soupeřovu síť, ačkoliv hra se odehrávala hlavně před brankou Slámy, který musel párkrát zasáhnout. Žihadla se dočkala i snížení, ale ještě do konce první dvacetiminutovky se z branky dvakrát radovaly Plameny. Ale i ve zbytku utkání bylo na co koukat.

Hrál se hlavně útočný hokej, čemuž odpovídá i výsledek. Moravské Budějovice měli v některých částech utkání více ze hry, ale nebezpečnější a hlavně produktivnější byli domácí hokejisté. Pro Žďár je to první výhra v přípravě. Moravskobudějovičtí nastoupili poprvé se všemi hráči včetně Rytnauera a Havla.

„Začátek byl podle našich představ, chtěli bychom takhle začínat všechny domácí zápasy. Soupeř nás potom trochu zamknul, ale v první třetině jsme hráli dobře. Potom přišlo asi trochu uspokojení a otevřela se nám obrana, na které musíme ještě trochu zapracovat. Jinak si myslím, že první výhra může klukům pomoci a nakopnout je," říká trenér Plamenů Michal Konečný.

„Pro nás to byl rozhodně dobrý zápas, dobrý přátelák. Sice jsme prohráli, ale to nás nijak netrápí, byl to dobrý hokej a ukázalo nám to spoustu věcí. Zaspali jsme v první třetině. Víme, že Žďár je dobrý mančaft a byla to dobrá prověrka. Hráli poprvé všichni hráči a brzy nás čeká nějaká selekce kádru," prozrazuje trenér Žihadel Augustin Žák.
Branky a nahrávky: 2. Vítek (Nováček, Beneš), 5. Rašner (Vítek), 9. Krupka (Kolda, Červenka), 18. Nováček (Hron, Beneš), 19. Střecha (Kovářů, Gregar), 38. Červenka (Krupka, Kunstmüller), 53. Kovářů (Pleva, Beneš), 55. Vítek (Pleva, Beneš) – 17. Rytnauer (Horký), 22. Horký (Rytnauer), 24. Mikeš (Havel), 57. Havel (Kovář). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. Diváci: 123. Třetiny: 5:1, 1:2, 2:1. Žďár nad Sázavou: Sláma – Staněk, Beneš, Pleva, Březka, Kolda, Rašner, Kunstmüller, Krupka, Vítek, Pazourek, F. Nováček, Gregar, Střecha, Kovářů, Půža, Hron, Červenka. Moravské Budějovice: Dudáček (19.Dusík) – Sobotka, Kliment, Švanda, Kovář, Pelikán, Mandát, L. Nováček, Mikeš, Havel, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupáč, Matějka, Hačecký, Beran, Mlynčar, Pěška.


TECHNIKA BRNO – M. BUDĚJOVICE 3:4 sn
První utkání mezi loňskými čtvrtfinalisty bylo v jasné režii Moravských Budějovic. To druhé ale došlo až do nájezdů. Technika do zápasu vstoupila aktivněji a po dvaceti minutách si brněnský celek vytvořil dvoubrankové vedení.

Stejný scénář, ačkoliv opačně měla druhá třetina. Po brankách Klimenta a Rytnauera se šlo do třetí třetiny za nerozhodného stavu. Krátce po startu třetího dějství se prosadil Havel, ale šest minut před koncem základní hrací doby Technika srovnala. Na nájezdy byla úspěšnější Žihadla, ten rozhodující proměnil Ladislav Rytnauer.

„My jsme hráli ve Žďáru o den dříve, takže jsme to trošku odbruslili. Podle mne to bylo klasické přátelské utkání," stručně zhodnotil pro webové stránky brněnského klubu hostující trenér Augustin Žák.
Branky a nahrávky: 14. Stehlík, 19. Biolek (Polesný), 54. Matov (Medek) – 23. Kliment (Horký, Rytnauer), 28. Rytnauer (Štáva), 43. Havel (Nováček, Štáva), rozhodující nájezd: Rytnauer. Rozhodčí: Král – Linhart, Otáhal. Vyloučení: 7:8
Využití: 1:1. Třetiny: 2:0, 0:2, 1:1. Moravské Budějovice 2005: Dudáček (Dusík) – Sobotka, Pelikán, Kliment, Švanda, Kovář, Štáva, Mandát – Lupač, Beran, Havel – Kuřítko, Mikeš, Beran – Rytnauer, Horký, Nováček – Mlynčár, Hačecký.