Ačkoliv ne tak docela. „Druhou ligu chceme hrát. Proto mohu potvrdit, že se zajímáme o získání licence pro tuto soutěž,“ potvrdil předseda a manažer hokejového klubu z Moravských Budějovic Zdenek Stojánek.

Sestava Žihadel je napěchovaná jmény, která mají zkušenosti s první i druhou ligou, některá dokonce i s extraligou. Většina hráčů pak prošla minimálně mládeží prvoligové Třebíče.

Právě s Horáckou Slavií je většina opor spjata. Nejproduktivnějším hráčem budějovických Žihadel byl Petr Zahradník, který ještě loni hrál první ligu právě za Třebíč. Zahradníkovi zdatně konkuroval bývalý třebíčský kapitán Jiří Oliva.

„Máme silné mužstvo. Podle mého názoru bychom druhou ligu mohli klidně hrát,“ nechal se slyšet Stojánek. „Bohužel sportovní cesta je dost složitá a nám se to letos znovu nepovedlo. Zájem hrát vyšší soutěž ale máme,“ dodal šéf moravskobudějovického hokejového klubu.

Prověřují možnosti

Žihadla sice v baráži neuspěla, vidiny druhé ligy se ovšem nevzdávají. „Sondujeme terén, rozhodili jsme sítě. Zjišťovali jsme i situaci u klubů, které se potýkaly s problémy, a mluvilo se, že by mohly druholigovou licenci přepustit. Zatím ale je vše v začátku,“ prozradil předseda Moravských Budějovic.

„Měl jsem jednání i na hokejovém svazu a rýsují se určité možnosti. Nyní se tím ale nikdo zabývat nebude. Probíhá finále extraligy, světový šampionát osmnáctek a následně bude mistrovství světa. Ačkoliv určité možnosti byly při jednání nastíněny,“ vysvětluje.