Zápas na severu Čech s pořadovým číslem šest nabídl dramatickou podívanou. Domácí si vypracovali dvoubrankový náskok. Žihadla v poslední desetiminutovce srovnala krok a střetnutí dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější Medvědi.

Domácí odvraceli hrozbu vyřazení a začali zostra. Haškova střela ještě skončila mimo tři tyče, ale ve druhé minutě už brankář Dusík po Zikově zakončení kapituloval. Do první přestávky bylo k vidění několik šancí na obou stranách, ale skóre se stejně jako v prostředním dějství neměnilo.

Děčínu vyšel vstup do třetí třetiny, když Vorlábova dělovka zapadla do horního růžku. Následně rozezvučel Málek za Dusíkem tyč. Závěr základní hrací doby už patřil Žihadlům. Domácí gólman Lavinger stačil při skrumáži ještě zasáhnout před Rytnauerem. Ovšem na Kondratěvovu dorážku při rychlém kontru už byl krátký. Medvědi měli možnost trestného střílení, ale Rubeš faul na svou osobu nepotrestal a nechal tak vyniknout Dusíka.

Ten Budějovice podržel i proti Zikově dělovce. V 54. minutě se už Rytnauer při skrumáži prosadil – 2:2. Domácím mohl vrátit vedení Navarra, ale puk celým objemem za Dusíka neprotlačil. Děčín měl v prodloužení výhodu přesilovky pět na tři, ale tu nevyužil, a tak rozhodovaly až samostatné nájezdy. Za hosty se trefil pouze Šťáva a to na úspěšné exekutory soupeře Oliveriusa a Ziky nestačilo. Rozhodující sedmý zápas se v Moravských Budějovicích hraje dnes od 18. hodin.

DĚČÍN – M. BUDĚJOVICE 3:2 sn
stav série: 3:3
Branky a nahrávky: 2. Zika (Oliverius), 43. Volráb (Hašek, Hříbal), rozhodující nájezd: Zika – 50. Kondratěv (Sobotka, Horký), 54. Rytnauer. Rozhodčí: Vokřák - Doležal, Klouček. Vyloučení: 7:9, navíc Kovář 10 minut OT. Bez využití. Diváci: 844. Třetiny: 1:0, 0:0, 1:2. M. Budějovice: Dusík – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Salát, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček – Rytnauer, Krutiš, Horký – Matějka, Lupač, Hačecký – Kondratěv, Kabelka.


Ostatní výsledky 6. zápasů: Kolín – Vrchlabí 8:2, stav série: 3:3. Písek – Kobra Praha 1:3, konečný stav série: 2:4.