„Otec tady v Náměšti trénoval přípravku. Hokej mě zaujal, tak jsem s klukama začala trénovat. Ze začátku jsem se k zápasům nedostávala, ale postupem času se to změnilo,“ zavzpomínala na své první krůčky rodačka z Třebíčska.


Českou reprezentantku v úvodu kariéry sužovala zranění. „Když jsem měla začít hrát zápasy, při pádu z koně jsem si zlomila nohu a rok jsem nehrála,“ povzdechla si mladá hokejistka.


„A sotva jsem se dala do kupy, při prvním tréninku jsem si zlomila ruku,“ připomněla další smolnou chvíli.


Ovšem po uzdravení nastal vzestup a v současnosti obléká dres HC Cherokees Brno (dříve Technika Brno – pozn. aut.), který hraje ligu žen.


Za ženy i za žáky


„V Brně jsem už druhým rokem a třetím hraji za žáky ve Velkém Meziříčí,“ prozradila Marešová, která ve městě pod dálničním mostem vypomáhá na střídavý start.


„Loni to vycházelo dobře: kluci hráli v sobotu a v neděli jsem zase hrála s holkami. Letos se zápasy překrývaly více, takže jsem kvůli reprezentaci dala přednost Brnu. Občas, když bylo kluků málo, tak jsem se s trenérem domluvila, že pojedu do Velkého Meziříčí,“ vysvětluje talentovaná hokejistka.
Ta letos se svým klubem v základní skupině moravské skupiny ženské ligy obsadila třetí místo. Tým Cherokees v následné nadstavbě vybojoval první místo a získal pohár asociace pro vítěze skupiny C.


Adéla díky tomu byla nominována na mistrovství světa žen do 18 let, které startuje již dnes a potrvá do 4. dubna. „Je to moje první velká reprezentační akce. O prázdninách jsem se na doporučení klubových trenérů dostala do prvního přípravného kempu, který se konal v Pelhřimově,“ popisuje první kroky v reprezentaci hokejistka Brna.


„Bylo nás tam kolem padesáti. Z toho se udělal užší výběr na mezinárodní turnaj do Německa. Já jsem se tam dostala až jako náhradník, když jedna holka z nominace vypadla. Pak už jsem byla v základu a dopadlo to tak, že teď jedu do Ameriky,“ těší se rodačka z Náměště nad Oslavou.
Cíl české reprezentace, vedené Tomášem Výtiskem a Zdeňkem Němcem, bude skromný. „Trenéři nám říkají, že hlavní je nesestoupit. Ale my holky, i když to bude těžké, chceme udělat co nejlepší výsledek a pokusit se vybojovat medaili,“ netají se Marešová.

české soupeřky

MS do 18 let, skupina A

sobota 27. března Finsko
pondělí 29.března Japonsko
středa 31.března USA