Zápas Třebíče nebyl velkou reklamou na hokej. Oba týmy sázely spíše na defenzivu a do šancí se příliš nepropracovávaly. „Bylo to hodně svázané dobrou obrannou hrou jak z naší, tak ze strany soupeře. Věděli jsme, že v tomto zápase moc gólů nepadne," vysvětlil trenér hostí Kamil Pokorný.

O výsledku se rozhodovalo až ve třetí třetině. Horácké Slavii se povedlo skórovat dvakrát, na čemž měl velkou zásluhu Jakub Čuřík, který si v zápase připsal dva góly a jednu asistenci.

„První třetinu jsme odehráli slušně, ale ve druhé jsme tam měli několik laxních momentů a domácí vyrovnali. Ve třetí třetině bylo jasné, že kdo dá gól, tak bude mít k vítězství hodně blízko, a nám se to povedlo," oddechl si třebíčský stratég.

Toho svým výkonem potěšil také mladý brankář Daniel Zelenka. Ten si v dresu Horácké Slavie odbyl premiéru, kterou zvládl na jedničku. „Nebyl to pro něj lehký úkol, ale zvládl to výborně. Pomohli mu k tomu hodně i kluci, kteří soupeře do žádných velkých příležitostí nepouštěli," chválil Pokorný.

Tři body z Benátek nad Jizerou ale nebyly zadarmo. V zápase se totiž hrálo poměrně tvrdě, což odnesli útočníci Petr Mrázek a Lukáš Nahodil, kteří nedohráli. „Bylo to od domácích hodně důrazné, hlavně od té doby, co začali prohrávat. Ale to někdy hokej přináší a já doufám, že kluci budou v pořádku," zamyslel se Pokorný.

Ten už musí spřádat plány na dalšího soupeře. V pondělí totiž Třebíč přivítá na svém ledě Most.

BENÁTKY N. J. - TŘEBÍČ 1:3

Branky a nahrávky: 35. Krejčík z trestného střílení - 11. Čuřík (Nahodil, Laš), 45. Mikeska (Fořt, Čuřík), 54. Čuřík (Mikeska). Rozhodčí: Würtherle - Šperl, Zíka. Vyloučení: 4:4, navíc Bárta (Benátky nad Jizerou) 5 a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 314. Třetiny: 0:1, 1:0, 0:2.