TŘEBÍČ – ŽĎÁR N. S. 4:2
Derby Vysočiny zpočátku nenabídlo příliš pohledný hokej. Hra byla rozháraná s řadou nepřesností na obou stranách. Domácí zpočátku nevyužili vyloženou šanci. Příležitost měli i hosté a tu také čtyři minuty před první sirénou využili.

„Nebylo to pro nás vůbec jednoduché utkání a štěstí jsme také neměli. V první třetině se nám nedařila kombinace a nehráli jsme s žádnou lehkostí, spíše jsme bojovali sami se sebou. Soupeř toho využil a šel v první třetině do vedení," komentuje třebíčský kouč Karel Vejmelka.

Jeho svěřenci po změně stran vyrovnali po využité přesilovce. Žďár si vzal vedení zpět za další tři minuty, ale Horáci vývoj střetnutí otočili ještě do druhé přestávky.

„Ve druhé části se nám začaly víc dařit kombinace, přišly góly a utkání jsme otočili. Trošičku jsme se uklidnili, i když jsme některé šance nedali," pravil domácí lodivod.

Závěrečné dějství nabídlo šachovou partii. Hosté se snažili vyrovnat, ale příliš šancí si nevypracovali. To hostitelé čekali na chybu soupeře, která přišla až při závěrečné power-play a střelou do prázdné branky pečetili vydřené vítězství.

„Ve třetí třetině jsme museli být trpěliví, což se nám nakonec vyplatilo. Utkání bylo velice těžké a jsme rádi, že se nám ho podařilo zvládnout, byť jsme se k vítězství protrápili," hodnotí trenér Horácké Slavie.
Branky a nahrávky: 24. Sigmund (Wasserbauer), 29. Maštera (Procházka, Wasserbauer), 33. Matov (Procházka, Maštera), 59. Urban (Wasserbauer, Procházka) – 16. Mareček (Němec), 26. Šmída (Hejtmánek). Rozhodčí: Pokorný – Rampír, Horký. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 65. Třetiny: 0:1, 3:1, 1:0. Horácká Slavia Třebíč: Šoustal – Michálek, Erat, Matov, Tůma, Procházka, Sigmund, Kajnar, Bernat, Urban, Wasserbauer, Pokorný, Tichý, Kabelka, Maštera, Svoboda.

TŘEBÍČ – HODONÍN 3:4 sn
Horácká Slavia nezačala utkání proti soupeři, se kterým ztratila dosud jediný bod, vůbec špatně. Skóre otevřel ve 44. vteřině Sigmund. Domácí pak zvýšili po využité přesilovce Wasserbauera. Jenomže hosté stačili do první sirény dvěma slepenými góly vyrovnat.

„Začali jsme dobře a hned v první minutě dali gól. Potom jsme využili přesilovou hru a to nás mohlo zklidnit. Ale pak přišlo sebeuspokojení a my přestali být důrazní před bránou. Soupeř do konce první třetiny vyrovnal. Dvoubrankové vedení jsme bohužel neudrželi," posteskl si domácí kouč Karel Vejmelka.

Zbytek zápasu už na branky tak bohatý nebyl. Hodonín v polovině střetnutí strhl vedení na svou stranu. „Ve druhé třetině to bylo hodně vyrovnané se spoustou šancí, ale oba týmy podrželi gólmani. Soupeř se přesto jednou střelecky prosadil," komentuje třebíčský trenér.

Jeho svěřenci si vynutili samostatné nájezdy, ve kterých se za domácí prosadil pouze Tůma. Zatímco Jihomoravané se trefili dvakrát, a tak přišla první porážka Horáků v nadstavbové části.

„Ve třetí části jsme to chtěli otočit a nebo alespoň vyrovnat. Měli jsme více ze hry i tlak a nějaké šance, ale nepadlo nám to tam. Nájezdy už jsou o nějakém umění hráčů," uzavřel hodnocení Vejmelka.
Branky a nahrávky: 1. Sigmund (Kajnar, Urban), 15. Wasserbauer (Tůma), 42. Urban (Sigmund, Procházka) – 17. Ling (Tomešek), 19. Tomešek (Rauš, Ling), 30. Tomešek, rozhodující nájezd: Ling. Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Musil. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 50. Třetiny: 2:2, 0:1, 1:0. Horácká Slavia Třebíč: Šoustal – Michálek, Matov, Tůma, Procházka, Sigmund, Kajnar, Bernat, Urban, Wasserbauer, Pokorný, Tichý, Kabelka, Maštera, Svoboda.