Stále však čtyři zápasy před koncem nadstavbové části okupují příčku zaručující play off. Podle trenéra Kamila Pokorného rozhodla středeční duel na ledě krkonošského celku branka, která padla po sporném vyloučení.

„Byl to vyrovnaný zápas. Měli jsme více ze hry v první třetině. Domácím ale pomohla branka na 1:0 v úvodu druhého dějství,“ uvědomoval si po zápase trenér Horácké Slavie Třebíč Kamil Pokorný.

Vrchlabí se ve druhém dějství dostalo do dvoubrankového vedení, ale Třebíč v úvodu třetí části snížila na rozdíl jediné branky. „V závěru jsme měli dvě nebo tři šance vyrovnat, což se nám nepodařilo,“ krčil rameny Pokorný.

V 51. minutě šel na trestnou lavici třebíčský Dudáš, domácí pak v následné přesilovce rozhodli. To se samozřejmě hostujícímu bekovi nelíbilo, a vyfasoval ještě navíc desetiminutový osobní trest. „Vrchlabí definitivně rozhodlo po sporném vyloučení,“ smutnil šéf třebíčské střídačky.

Když v 60. minutě Duben přidal gól na 4:1 do prázdné branky, bylo rozhodnuto, výsledek ještě v poslední minutě kosmeticky upravil Vondráček. „Nedařilo se nám v koncovce. Šance jsme si vytvářeli, ale neproměňovali jsme je. To budeme muset v dalším zápase doma proti Kadani zlepšit,“ má jasno Pokorný.