Ve hře o co nejlepší nasazení pro čtvrtfinále je jihlavská Dukla, třebíčská Horácká Slavia bojuje o únik z pozic bojů o záchranu. Karty jsou po předchozích třech čtvrtinách rozdány, nyní se je týmy budou snažit co nejlépe využít.

Jihlavské hokejisty čeká na domácím ledě duel se Stadionem Litoměřice. Dukla prochází složitějším obdobím, prohrála poslední tři zápasy, z posledních pěti čtyřkrát. V sedmi zápasech získala pouhých šest bodů. Trenéři tak řeší situaci zásahy do týmu i zkoušením nových hráčů (píšeme na jiném místě strany). V dnešním utkání by se měl poprvé představit i zkušený útočník Jan Kolář.

Jihlavští získali letos s Litoměřicemi všechny možné body (4:1, 10:1, 2:0), a určitě by rádi tuto bilanci rádi dodrželi i tentokráte. O motivaci mají postaráno, nad jejich posledním výkonem trenér Petr Vlk jen udiveně kroutil hlavou: „Byli jsme hodně slaboučcí. Na góly se strašně nadřeme, naopak je lehce dostáváme. Musíme se trošku porovnat," burcoval hráče.

Nastartuje se Dukla k lepším výkonům už dnes?

Stíhací jízda

Třebíč po posledních špatných výsledcích vypadla ze zamýšlených pozic a hrozí jí jen boje o záchranu. O tom, že do skupiny odpadlíků nepatří, bude přesvědčovat proti předposlednímu Šumperku.

Draci už na postup do předkola play-off mohou zapomenout, potřebují ale každý bodík k dobru, aby zvýšili náskok na poslední Most. Do Třebíče tak rozhodně nepřijedou v roli obětního beránka.

Všechny tři dosavadní zápasy mezi Třebíčí a Šumperkem se rozhodovaly až v nájezdech. V prvním případě byla úspěšnější Horácká Slavia, poté dvakrát slavili Draci. Jenže Třebíč si další ztrátu prostě dovolit nemůže.

Po zisku bodu v Litoměřicích a výhře nad Ústím nad Labem stáhla ztrátu na desátou příčku na tři body.

Ztráta sice drobná, ale Třebíčští musí začít bodovat pravidelně. Když už koncem minulého roku porazili Most, přišli o výhru od svazového stolu. Naposledy tak za tři body oficiálně bodovali v polovině listopadu.

Těžkou situaci si uvědomuje vedení klubu, i hráči. Pád z klidného středu tabulky maximálně probudil i týmového ducha. Po posledním utkání si tak mohl asistent trenéra Radek Novák pochvalovat: „Zápasem žila celá střídačka, i ti co nehráli."

Je to jen jedna vlaštovka, nebo se tým semkne a zahájí stíhací jízdu do play-off?

Hokejové menu

WSM liga, 40. kolo

Středa od 17.30: JIHLAVA - Litoměřice, TŘEBÍČ - Šumperk, Most - Ústí nad Labem. Od 18.00: Kadaň - Přerov, Slavia - Kladno, Prostějov - Benátky nad Jizerou. Utkání České Budějovice - Havířov (4:2) bylo předehráno.

2. liga, skupina Západ

Dohrávka 23. kola, středa od 18.00: Vrchlabí - Kobra.

Předehrávka 28. kola, středa od 18.00: Děčín - Jindřichův Hradec.

2. liga, skupina Východ, 33. kolo

Středa od 18.00: Valašské Meziříčí - Poruba, Kopřivnice - Nový Jičín, Břeclav - Frýdek-Místek, MORAVSKÉ BUDĚJOVICE - Karviná, Opava - Technika, Hodonín - Vsetín.