„Nechci to brát jako konečnou rozlučku s Třebíčí,“ říká však mladý útočník, který se stal v uplynulé sezoně nejproduktivnějším hráčem třebíčského týmu.


Po vypadnutí s Hradcem Králové ve čtvrtfinále zavládlo v Třebíči velké zklamání, ale přitom sezona Horácké Slavie byla nejlepší za poslední roky. Jak ji s odstupem času hodnotíte vy?


Určitě kladně. Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme pátí, tak bychom na něj jenom nevěřícně koukali. Je to hrozně pěkné umístění, vlastně i po play off jsme skončili pátí. Oproti loňskému play out je to rozhodně velký úspěch.


Přesto vypadnutí s Hradcem vás hodně mrzelo. Dalo se přes něj nějakým způsobem postoupit?


Přes každého soupeře se dá postoupit. My jsme bohužel nedávali góly, oni své šance v přesilovkách a díky důrazu před brankou využívali. Díky vlastním chybám jsme vypadli, kdybychom se jich vyvarovali, tak jsme mohli postoupit.


V základní části jste byl nejproduktivnějším hráčem Třebíče, v play off jste se však, podobně jako celý tým, trochu zasekl. Co bylo příčinou?


Nemám absolutně tušení. Měl jsem prostě herní výpadek, nehrál jsem moc dobře. A to, že se mi nedařilo na ledě, se poté asi promítlo i na bodování.


Bylo to tím, že si na vás soupeři začali dávat větší pozor? Přece jenom na vás ve vyřazovacích bojích hráli daleko víc důrazně…


To byste se museli zeptat spíš soupeřů, jestli si na mě dávali větší pozor. Mně to tak nepřišlo, prostě jsem nehrál v takové pohodě jako v základní části.


Právě v základní části jste v kanadském bodování skončil pátý. Jak vlastně hodnotíte svoji sezonu?


Nemůžu říct, že bych nebyl spokojený. Jsem za tuhle sezonu rád, protože to byla dobrá sezona. Sedli mi spoluhráči, takže to bylo výborné.


Vaše skvělé výkony nemohly přehlédnout ani extraligové kluby, a tak jste v lednu podepsal smlouvu s Pardubicemi, se kterými už trénujete. Jaký máte ze svého krátkého působení na východu Čech pocit?


Víceméně se tu zatím rozkoukávám. Je to strašně krásné a doufám, že si třeba ještě letos zahraju za Pardubice nějaký zápas v play off. Ale to se ještě uvidí, záleží to jenom na trenérech.


Mohl byste už za tu krátkou dobu srovnat třebíčské zázemí s tím pardubickým?


V Pardubicích je to úplně o něčem jiném. Jsou tu lidé, kteří dávají do hokeje hodně peněz, protože se tu hraje na špici extraligové tabulky. Je tu všechno na vysoké úrovni. V Třebíči bohužel takové možnosti nejsou, ale myslím si, že na ty podmínky, jaké tam panují, je to tam také pěkné.


Jaké mají v Pardubicích ambice před začátkem vyřazovacích bojů?


Určitě jsou jenom ty nejvyšší. Nikdo nejde do play off s tím, že chce vypadnout v prvním kole. Všichni tady chtějí dojít co nejdál a uvidíme, jak to dopadne.


Získat titul s Pardubicemi by byla skvělá tečka za letošní sezonou..


(Smích) To by bylo úplně něco navíc, něco, o čem jsem ještě ani nepřemýšlel. Byla by to obrovská paráda, ale je to ještě strašně moc daleko.