Fanoušci prvoligových hokejistů z Vysočiny si o víkendu odpočinou. Tedy alespoň za toho předpokladu, že za svými týmy nepocestují na stadiony soupeřů. Všichni tři krajští zástupci ve druhé nejvyšší soutěži totiž hrají venku. Havlíčkův Brod čeká cesta do Havířova, Jihlava svoje utkání odehraje v Benátkách nad Jizerou a Třebíč míří do Českých Budějovic.

Rebelové mají se svým dnešním soupeřem nevyřízené účty. Hokejisté AZetu je totiž letos už dvakrát porazili, v posledním zápase jim navíc uštědřili debakl 4:9. „Tam nás Havířov totálně vyškolil ve třetí třetině, kdy nám nasázel šest gólů. Určitě jim teď máme co vracet," netají brodský trenér Jiří Mička.

Havířovu se v poslední době daří. Pravidelně boduje a drží šesté místo, které by nováčkovi zaručovalo účast ve vyřazovacích bojích. I proto už by zápas mohl atmosférou připomínat play-off. „Myslím si, že už by to pro nás mohla být taková malá příprava, protože věříme, že se do osmičky dostaneme," konstatuje šéf týmu z Kotliny.

V účast v play-off věří i přesto, že Rebely postihla velká nepříjemnost. Svaz jim totiž zkontumoval vítězný zápas s Ústím nad Labem. „Je to samozřejmě nepříjemné, ale my se s tím musíme poprat a jít dál. K jistotě play-off nám chybí čtyři body a čím dřív si je uhrajeme, tím lépe," tvrdí Mička.

Havlíčkův Brod získal ve čtvrtek novou posilu. Do branky přivedl Vojtěcha Sedláčka, který by měl nahradit Filipa Šindeláře a Daniela Dolejše, kteří budou po přestupu Romana Málka do Sparty plnit roli jedničky a dvojky v extraligových Vítkovicích. Dnes však do hry ještě nezasáhne.

„Uvidíme, kdy naskočí. Určitě dostane v nějakých zápasech příležitost a vše se bude odvíjet od toho, jak bude chytat," hlásí Mička.

Také další dva celky z Vysočiny mají dnes co napravovat. Dukla i Horácká Slavia totiž v minulém kole pořádně vybouchly. Jihlava schytala sedmičku v Havířově, Třebíč potom doma s Olomoucí.

Tým z krajského města se nenachází v ideálním rozpoložení. Po bravurně odehraném prosinci se mu totiž na začátku roku příliš nedaří. Uhrál zatím pouze dva body doma s Litoměřicemi, zvenku se ale třikrát vrátil s prázdnou.

A ani tentokrát to nebude mít lehké. Benátky totiž balancují na hraně osmičky, a tak budou bojovat o každý bod.

Jihlava se ale jistě bude chtít vrátit zpět do boje o druhé místo, na které po nepovedených výkonech nyní ztrácí pět bodů. Proto si žádné další zaváhání nemůže dovolit.

Třebíč ve středu utrpěla nejhorší domácí porážku během svého sedmnáctiletého působení v první lize. Navíc náskok deseti bodů na osmé Ústí není největší.

Napraví si Horácká Slavia svoji reputaci?