Naopak prodloužená sezona čeká na juniory a starší dorost třebíčského klubu.

Starší dorostenci se připravují na kvalifikaci o postup do elitní soutěže a do konce základní části ligové skupiny střed jim zbývá poslední utkání na ledě Velkých Popovic, kde se představí v pátek.

Trenérům Romanu Vondráčkovi a Martinu Mejzlíkovi se po posledním utkání staršího dorostu proti brněnské Kometě Úvoz (9:2) rýsuje soupiska hráčů pro kvalifikaci o postup do extraligy.

Baráž startuje příští středu a třebíčští mladíci se o postup mezi elitu utkají s vítězi ostatních ligových skupin (východ: Poruba, západ: Kladno – pozn. aut.).

Ve středu začátek

„Sestava se nám tak nějak rýsuje. První barážový zápas hrajeme ve středu (16. března – pozn. aut.) a v ten den juniorka nehraje. Pokud budou všichni zdraví, tak můžeme použít další dva obránce a máme ještě Jirku Roupce, který odjel na hory. Takže naše soupiska kompletní určitě není,“ vysvětluje trenér staršího dorostu Roman Vondráček.

„Ten první zápas bychom ještě měli hrát v pozměněné sestavě, ale pokud to půjde, tak ty první dva útoky, se kterým jsme hráli s Kometou by měly takhle zůstat,“ dodal jedním dechem trenér Horácké Slavie.

Dohráli základní část

Základní část už má za sebou třebíčská juniorka. Tým vedený trenérským duetem Roman Mejzlík – Jiří Krejčí se s dlouhodobou částí druhé nejvyšší soutěže skupiny východ rozloučila vysokou výhrou nad Přerovem (8:3).

Hráči Horácké Slavie díky marodce nastoupili v okleštěné sestavě se dvanácti hráči do pole.

První utkání kvalifikace o postup do extraligy čeká třebíčské mladíky příští pátek. „Dnes máme první trénink a já doufám, že už nás bude víc. Je nás do baráže zatím jedenáct. Dorost začíná dříve, takže bude mít k dispozici všechny ty hráče a na další zápasy se budeme s Romanem (Vondráčkem) domlouvat,“ prozradil trenér třebíčských juniorů Roman Mejzlík.

„V ten pátek my i dorost pojedeme na zápas ven, my ještě nevíme kam a dorost už to ví (Kladno – pozn. aut.). Potom v neděli my hrajeme a dorost zase stojí. Ještě se také vidí, jak se komu podaří baráž rozehrát a podle toho tu sestavu budeme operativně řešit. Takto jsme se s vedením dohodli na páteční schůzi,“ říká juniorský kouč.