TŘEBÍČ – TÁBOR 5:2
Skóre sice otevřel zkraje utkání domácí Wasserbauer. Jenže více ze hry měli hosté, kteří stačili vyrovnat ještě do přestávky. Tábor se po změně stran ujal vedení. Třebíč našla odpověď do pěti minut, kdy srovnal krok opět Wasserbauer. Tentýž hráč v závěru prostřední části završil hattrick a šťastnou trefou poslal Horáckou Slavii znovu do vedení. To navýšil opět s notnou dávkou štěstí gólem do šatny Všetečka.

A to se nakonec ukázalo jako rozhodující. „Musíme být rádi, že jsme utkání výsledkově zvládli. Soupeř byl až na deset minut ve druhé třetině, kdy jsme ho dostali pod tlak a dali dva hodně šťastné góly, lepší. To utkání ovlivnilo a rozhodlo v náš prospěch," komentuje domácí kouč Roman Mejzlík a pokračuje. „Soupeř byl lepší ve všech činnostech, přebruslil nás i přehrál a také přestřílel. My jsme ve druhé třetině dokázali srovnat a pak odskočit na 4:2," oddychl si trenér Horácké Slavie.

Jeho svěřenci v poslední dvacetiminutovce přečkali několik brankových příležitostí Jihočechů. Vítězství pečetil v závěru gólem do prázdné branky Tůma. „Soupeř svoje šance nevyužil a ve třetí třetině měl tři samostatné nájezdy, které jsme díky gólmanovi ustáli. Hra z naší strany nebyla dobrá," má jasno domácí lodivod.

S tímto výkonem by podle jeho slov nemusel tým v dalším utkání uspět. „Nestíhali jsme a doufám, že to pro nás bude poučení do zbytku sezony. Na zápasy musíme být trošičku lépe připravení a hru zjednodušit. Když jsme před tím odehráli dva dobré zápasy venku, nemůžeme si myslet, že doma to půjde samo. Do zbývajících zápasů musíme jít s větší pokorou," nechal se slyšet Mejzlík.
Branky a nahrávky: 3. Wasserbauer (Urban, Všetečka), 28. Wasserbauer (Všetečka, Urban), 39. Wasserbauer (Urban, Všetečka), 40. Všetečka, 59. Tůma – 14. Jelínek (Buriánek), 23. Pánek (Novák, Zayml). Rozhodčí: Čuňočka – Šustr, Sofka. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 50. Třetiny: 1:1, 3:1, 1:0. Třebíč: Šoustal – Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Michálek, Burian, Wasserbauer, Strnad, Matov, Kajnar, Tůma, Caha, Svoboda, Dvořák.

KRKONOŠE – TŘEBÍČ 3:11
Hosté po rozpačitějším začátku udělali krok ke třem bodům už v úvodní dvacetiminutovce. „Prvních deset minut bylo takových oťukávacích, potom jsme dali tři góly a uklidnili se," má jasno trenér Horácké Slavie Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci měli po změně stran zápas pod kontrolou a Krkonoše se dostaly ke slovu až za stavu 7:0 pro soupeře. Jenže na čestný úspěch domácích odpověděla Třebíč do druhé sirény třikrát. Vyrovnaný hokej se hrál až v posledním dějství, ovšem za rozhodnutého stavu. „Ve druhé části jsme byli jasně lepší a ve třetí se utkání jen dohrávalo bezstarostným hokejem. Myslím, že výsledky třetin odpovídají dění na ledě," hodnotí Mejzlík.
Branky a nahrávky: 36. Tatar (Opočenský), 45. Sedláček (trestné střílení), 59. Špetla - 12. Kajnar (Nejedlý, Pokorný), 14. Urban (Matov, Všetečka), 19. Všetečka (Wasserbauer, Strnad), 21. Všetečka (Hort, Urban), 26. Všetečka (Urban, Matov), 29. Hort (Všetečka), 33. Urban (Všetečka, Wasserbauer), 37. Matov (Šimka, Všetečka), 40. Caha, 47.Michálek (Tůma, Svoboda), 54. Michálek (Strnad, Tůma). Rozhodčí: Veinfurter - Řezníček, Zeman. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:2. Diváci: 36. Třetiny: 0:3, 1:6, 2:2. Třebíč: Pavlas - Pokorný, Caha, Všetečka, Urban, Šimka, Michálek, Nejedlý, Wasserbauer, Svoboda, Strnad, Hort, Matov, Kajnar, Tůma.