„V minulých sezonách bylo mužstvo vždy velmi dobře kondičně nachystané. Všechno jsme společně s Radkem Novákem (Pokorného asistentem pozn. red.) konzultovali. Má tuto fázi přípravy velmi dobře propracovanou a všechny tréninky byly nachystané perfektně," libuje si.

Jedinou překážkou trenérského dua bylo během uplynulých dvou měsíců počasí. Čelit muselo jak vydatnému dešti, tak tropickému horku. „Ale i s tím jsme se vyrovnali," upozorňuje Pokorný. „Jako výborný odborník na počasí se projevil Dan Šlapák (obchodní manažer klubu pozn. red.). Jeho předpovědi byly tak přesné, že jsme skončili trénink a začínalo pršet, takže to vycházelo skvěle. S časy tréninků jsme museli letos trošku víc hýbat, ale i v terénu a na kolech jsme dokázali splnit vše, co jsme chtěli," dodává.

Pozitivní naopak bylo, že se týmu vyhnula vážnější zranění. Hráče trápily pouze drobnější zdravotní potíže a nemoci. „Zásadní problém jsme ale neměli. Něco samozřejmě přišlo, ale doufám, že do sezony budou všichni kluci v pořádku. Co se týče nemocí, tak při těch výrazných teplotních přechodech z veder do chladnějšího počasí se nám objevily asi tři angíny, což ale nelze ovlivnit," přibližuje muž, který v klubu při práci trenéra zastupuje i funkci sportovního manažera.

Jeho svěřence teď čeká zasloužená dvacetidenní dovolená. Na společném tréninku se pak všichni opět sejdou sedmnáctého července. O týden později by pak měl celý tým poprvé nazout brusle.

„Po dohodě s generálním manažerem Karlem Čapkem a vedoucím zimního stadionu Luďkem Popelou nám bylo vyhověno a naším přáním je, abychom mohli třiadvacátého července poprvé vyjet na led. Máme velmi schopné pracovníky, ledaře i strojníky, kteří vždy daný termín výroby ledu dokázali dodržet. Věřím, že tomu tak bude i letos," říká Pokorný.

První přátelský zápas pak na Horáckou Slavii čeká už prvního srpna, kdy se na domácím ledě utká s druholigovými Moravskými Budějovicemi. A během úvodních duelů by její trenér chtěl dát šanci všem hokejistům, kteří se v přípravě objevili.

„Bylo jich dvacet osm. Zapojili jsme zase některé mladé hráče, jak z našeho klubu, tak z Komety, což je naší filozofií už několik let. Všichni mají možnost se do kádru probojovat a je to jen na nich. Dostanou prostor i na ledě a věřím, že někteří z těch, kteří jsou u nás zatím na zkoušku, se do kádru pro ligu také prosadí," konstatuje kouč, který vloni dovedl svůj tým až do semifinále druhé nejvyšší soutěže.

Tým však ještě není kompletní. Během následujících týdnů by ještě mohl být o několik jmen doplněn.

„Máme určitou vizi a některé hráče zatím nemáme úplně dotažené do konce. Předpoklady, že by tady měli hrát, jsou ale velké, takže samozřejmě jména zveřejníme, až budou vyřízeny všechny administrativní náležitosti. Jsem přesvědčený, že všechno dobře dopadne," plánuje Pokorný.