Šanci zastavit výsledkový propad bude mít Horácká Slavia ve středu proti Hradci Králové.


Částečnou omluvou pro třebíčské hráče může být skutečnost, že třikrát hráli venku. Alarmující je ale fakt, že v těchto třech zápasech inkasovali osmnáct branek. „To samozřejmě dobré není,“ přikyvuje asistent trenéra Roman Vondráček.


Vysoký počet inkasovaných branek byl podle Vondráčka zapříčiněn většinou chybami jednotlivců. „Téměř pokaždé se jednalo o nějakou individuální chybu, kterou se ostatní snažili nějak napravit a dělali jsme potom na ledě věci, které bychom dělat neměli. Na tomto nyní pracujeme nejvíc,“ prozradil asistent.


Přestože se týmu v posledním období nedařilo, v Třebíči nijak nepanikaří, ani nemění zaběhlý režim. „Hráli jsme třikrát venku a doma s Havlíčkovým Brodem jsme po vyrovnaném průběhu prohráli až v prodloužení,“ připomíná Vondráček. „Neděláme proto zatím z našich porážek žádnou vědu ani tragédii. Snažíme se na tréninku poctivě makat a věříme, že to dneska zlomíme.“


Doma musí vyhrát


Soupeř Horácké Slavie, Hradec Králové, je zatím v tabulce na šesté příčce a získal o čtyři body více než Třebíč. Na půdách soupeřů se ale hradeckým hráčům rovněž nedaří, ze čtyřech zápasů třikrát podlehli.


Zvýšený optimismus tato soupeřova bilance do srdce Romana Vondráčka ale v žádném případě nepřidává. „Každý zápas je jiný,“ připomíná starou pravdu. „Stále jsme ještě jen na začátku sezony, týmy se poznávají, sehrávají. My ale hrajeme doma a chceme uspět nejen kvůli našim posledním výsledkům, ale také pro naše diváky,“ věří v podporu fanoušků Vondráček.


Přes řadu inkasovaných branek není ani ohrožena pozice brankářské jedničky Horácké Slavie. „Tam není co řešit, Radek Fiala má naši důvěru,“ potvrzuje závěrem Roman Vondráček.