Zatímco poslední tým tabulky zanechal v aréně Ústeckých Lvů solidní dojem, hráči Dukly v Chrudimi úplně propadli.


Jihlavští sice dobře věděli o útočné síle Chrudimi, ale na ledě se podle toho nechovali. Východočeši bez větších obtíží „přejeli“ Duklu 6:2.


„Sehráli jsme výborné a vydařené utkání, v němž jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Přitom Jihlava má silné a kvalitní mužstvo,“ pochvaloval si chrudimský asistent trenéra Jiří Zavoral.


Kouč Dukly Karel Dvořák po utkání nehledal vytáčky. „Soupeř nás přehrál ve všech činnostech, hlavně v důrazu, ve střelbě, v zakončování. Tři čtyři góly jsme dostali z bezprostřední blízkosti naší branky. Domácí se třeba ve dvou prosadili přes čtyři naše hráče. V obraně, která nám zatím vycházela, jsme tentokrát propadli,“ kritizoval.


Červenožlutým zůstává jediná jistota – úspěšnost přesilovek. V početní výhodě skóroval jak Bakus, tak Hanzal.


„Dali jsme zase jen dva góly, oba v přesilovce. V útoku nás trápí nedůslednost a nedůraznost, to říkám celou sezonu,“ podotkl nespokojený Dvořák.
V rozhodnutém zápase už do třetí třetiny nenastoupil gólman Milan Řehoř, kterého nahradil teprve šestnáctiletý dorostenec Jiří Šťastný. „Milan už toho má plné zuby, nepotřebujeme, abychom ho takhle nechali krvácet, včera mu hráči vyloženě nepomáhali,“ vysvětlil kouč důvod střídání.


Šanci tak dostal vyjukaný mladíček, protože obvyklá dvojka Vratislav Vajner chytal za druholigový Žďár. „Měl štěstí a zhostil se toho parádně,“ pochválil Dvořák nováčka, který inkasoval jenom jednou.


Body na dosah


Na úspěch Třebíče v Ústí nad Labem by si před zápasem vsadil asi málokdo. Jenže hosté se duelu s bohatým klubem nezalekli.


Horácká Slavia po trefách Tomáše Vrby a Martina Čecha dvakrát o gól vedla, navíc českobudějovický Jakub Kovář, který přišel na střídavý start a s týmem absolvoval jen ranní rozbruslení, vytahoval jeden skvělý zákrok za druhým.


Favorit ale vždy dokázal srovnat krok.


„Hráli jsme zatím s nejsilnějším a nejkonsolidovanějším mužstvem. Snažili jsme se zodpovědně bránit a rozbíjet snahu Ústí o kombinaci. Díky Kovářovi v bráně se nám to dařilo,“ hodnotil třebíčský trenér Kamil Pokorný.


„Sahali jsme po bodu, ale v závěru jsme nechali velký prostor Čalounovi,“ litoval Pokorný.


Kapitán žlutomodrých a člen zlatého naganského týmu se prosadil hned dvakrát.


„Chybělo asi pět centimetrů k tomu, aby puk opustil naši třetinu. Čaloun si ho ze vzduchu excelentně sklepl, vřítil se do třetiny, přes obránce se dokázal otočit a vystřelit,“ popisoval trenér hostů rozhodující okamžik zápasu.


V tu chvíli do vypršení 60. minuty zbývalo pouhých třicet vteřin…

JIŘÍ BÁRTA
REPORTÉŘI DENÍKU