„To nám moc nenahrává. Po takových problémových zápasech obvykle přichází vítr v kabině a mužstvo se víc koncentruje na další zápas,“ přemítá třebíčský kouč Kamil Pokorný. „Po hráčích budu chtít, aby se vydali na maximum. Uvidíme, na co to bude stačit.“

Mementem bude pro Třebíč minulé vzájemné utkání, kdy se hosté v Rondu půl zápasu drželi. „Pak jsme si vybrali hrůzostrašnou desetiminutovku ve druhé třetině a pak i v závěru. Nechceme, aby se to opakovalo,“ připomíná trenér sedmibrankový příděl.

„Chceme držet se soupeřem krok herně i výsledkově,“ přeje si před duelem s lídrem tabulky. Postrádat ale bude Miroslava Baruse, který přišel do Horácké Slavie na hostování právě z Komety. Jenže zkušený forvard se proti Vrchlabí zranil a kvůli problémům se stehenním svalem chybět minimálně ještě příští týden.

Barusovi zkazilo radost z gólu zranění

Hodně zvláštní zápas prožil brněnský host Miroslav Barus v dresu Horácké Slavie. Proti Vrchlabí se konečně gólově prosadila jeho lajna s křídly Peterem Sojčíkem a Alešem Staňkem.

Sám velezkušený centr překvapil Štůralu šťastnou vyrovnávací trefou na 2:2. „Střílenou přihrávkou jsem zkusil dát puk před bránu, gólman to asi neviděl. Puk mu prošel mezi nohama,“ popisoval Barus svoji první trefu ve třetím zápase za Třebíč.

A po pár minutách mohl přidat i další. Dokonce ve dvojnásobném oslabení! Vyzobl špatnou přihrávku, nabral rychlost a uháněl na Štůralu. Jenže ten stačil puk, směřující do růžku, vytěsnit ramenem. Navíc 38letému forvardovi skočil pod nohy bek. „Jedna noha se mi dostala přes něj a druhá se zasekla v ledu. Tím jsem si natáhl stehenní sval. Doufám, že jenom natáhl,“ dodal po prohře 3:4 hráč, který zápas nedohrál. Včera jej čekalo podrobné vyšetření.

ON-LINE rozhovor s Miroslavem Barusem sledujte ve čtvrtek na stránkách Třebíčského deníku.