Třebíč, která se nesla na vítězné vlně, vstoupila do utkání nebojácně a už ve třetí minutě šla zásluhou uzdraveného Kauta do vedení. Ústí dokázalo bleskově odpovědět, ještě do přestávky však vrátil vedení na stranu domácích Čuřík.

Druhá část přinesla vyrovnanou hru se šancemi na obou stranách, góly však padaly až v závěrečném dějství.

Horácká Slavia sice dlouho pozorně bránila své jednobrankové vedení, ale Ústí nakonec dokázalo dvěma téměř totožnými brankami výsledek otočit.

„Viděli jsme kvalitní zápas s obrovským nasazením. Konečný výsledek je pro domácí trošku krutý, protože hráli tak, že si nějaký bod zasloužili. Tak to ale ve sportu chodí," měl sympatie pro výkon domácích trenér Slovanu Jaromír Šindel.

„Dali jsme tři téměř totožné góly. Všechny byly tečované a dá se říct, že i šťastné. Na druhou stranu jsme si pro ně šli," doplnil kouč, který v minulosti vedl i Třebíč.

Smutný byl po zápase domácí lodivod Kamil Pokorný. „V prvních třech zápasech jsme štěstí měli, tentokrát se přiklonilo na stranu soupeře a proto je výsledek takový, jaký je," mrzelo ho.

V závěru Třebíč zkoušela power play, přes množství šancí ale hru bez brankáře nijak nezúročila. „Věřil jsem, že dokážeme vyrovnat. Chyběl nám kousíček, abychom získali bod. Já ale nemám svým hráčům co vyčíst. Hráli na hranici svých možností a nás zklamala dnes hlavně koncovka. A chyběl také kousek štěstí," hodnotil Pokorný.

Ten své svěřence nemůže nechat odpočívat dlouho. Už dnes totiž čeká Třebíč další utkání. Po dvou domácích zápasech zajíždějí ven, tentokrát na led Olomouce.