„Hodně si cením nuly, protože Most je velice dobrý v útoku. Tentokrát nám gól nedal, za což patří dík obranné fázi i gólmanu Lvovi, který se koncentroval po celý zápas,“ smekl před pozornou defenzivou i výkonem brankáře trenér Horácké Slavie Kamil Pokorný.


Rychlý start


Od první minuty sobotního duelu byli domácí aktivnějším týmem a brzy se také dočkali důležité první branky. Po 140 vteřinách se na výlet vydal kapitán Čech, zkušeně se zbavil obránce a drze pod horní tyčku zavěsil.


„Ve středním pásmu jsem zachytil jejich přihrávku a trošku se to přede mnou otevřelo. Podařilo se mi přejít i přes obránce a věděl jsem, že musím zakončit nahoru. Tak jsem to prostě zkusil,“ popsal rychlou branku Čech.


Podruhé se stejný hráč mohl zapsat do střelecké listiny o tři minuty později, ale tentokrát gólman Závorka s problémy puk chytil. Severočeši se do první šance dostali až po třinácti minutách, kdy si na do té doby nezahřátém, ale přesto pozorném Lvovi vylámal zuby Böhm.


„Po hráčích jsem chtěl především jednoduchost a dobrý pohyb, protože jsme chtěli potvrdit pět bodů, které jsme dovezli ze tří zápasů venku. Myslím, že to zvládli, i když v první třetině jsme tam ještě nějaký gól měli přidat,“ konstatoval Pokorný, který v první přestávce nabádal hráče k větší pozornosti před brankou a častější střelbě.


Jeho slova si vzal k srdci především útočník Milan Přibyl, který už ve třetí minutě potrestal vyloučení Vrtka a za šest minut se zkušeně zbavil obránce a Závorku překonal potřetí. A když ve 34. minutě přidal svůj druhý gól Čech, bylo prakticky rozhodnuto.


V závěrečné části pak ještě pojistil vysokou výhru Horácké Slavie obránce Sláma. „Ty góly ve druhé třetině nás hodně psychicky nakoply. Ve třetí už jsme hlavně nechtěli inkasovat zbytečný gól, a dostat tak soupeře do hry,“ zdůraznil Pokorný.

MARTIN MUTL