Horácká Slavia tehdy prohrála na ledě Kadaně 3:4 po prodloužení a ještě hůře dopadli Rebelové v Litoměřicích. Ti na ledě svého dnešního soupeře zcela vyhořeli a nakonec prohráli 2:6.

Tehdy byl ovšem Stadion v laufu a držel se na předních příčkách soutěže. V poslední době mu však došel dech a šestizápasovou šňůru porážek utnul až v posledním kole na ledě českobudějovického Motoru.

I přes pokles v tabulce však mají v Havlíčkově Brodě před soupeřem stále respekt. „Přijede velice silný tým, na který se musíme připravit. Budeme muset pozorně bránit a pokusit se dát góly z přesilovek nebo z brejků," přemítá trenér Jiří Mička. „Musíme se také pokusit zatlačit na jejich obranu, protože tu by nemuseli mít až tak silnou. Každopádně to chceme zvládnout," dodává.

Mičkovi hraje do karet také to, že v posledních zápasech vybudoval z Kotliny nedobytnou pevnost. Soupeři z ní odjížděli bez bodu už šestkrát v řadě, a to na jejím ledě hrála taková mužstva jako Ústí nad Labem, Olomouc nebo České Budějovice.

„Ta série je příjemná a rádi bychom ji prodloužili," netají brodský kouč. Jedním dechem ale dodává: „Bude to těžké."

A to i kvůli tomu, že má extraliga díky Karjala Cupu reprezentační přestávku a Stadion může mít posily z pražské Sparty. „To nám příliš nevyhovuje. Oni přijedou z půlky s jiným týmem, ale pro úspěch uděláme maximum," konstatuje Mička.

Ten se v posledních kolech potýkal s marodkou a zatím není jasné, zda se některý ze zraněných hráčů do sestavy vrátí. „Musíme postavit co nejsilnější tým, takže uvidíme, kdo se dá do zápasu do kupy. Jediné, co teď víme, je, že do brány půjde Kacetl," přibližuje brodský stratég. V sestavě Rebelů by se měl podle informací Deníku objevit také brněnský útočník Hynek Zohorna.

Horácká Slavia dnes narazí na starého známého. S Kadaní se totiž v uplynulé sezoně potkala kromě základní části také v play-off. Tenkrát vyhrála jasně 4:0 na zápasy, jak už ale bylo zmíněno, letos mají zatím navrch Severočeši.

„Mají dobré mužstvo, mají tam hodně hráčů z Chomutova. Oproti loňsku mají trochu jiné trenéry, ale způsob hry je podobný," přemítá třebíčský lodivod Kamil Pokorný.

Hrát na sto procent

Jeho svěřenci neměli v poslední době zrovna oslnivou formu a především na domácím ledě to hodně skřípalo. Výhry nad Havířovem a v Šumperku však mužstvo snad konečně nastartovaly. „Chceme těchto vítězství využít k tomu, abychom byli v pohodě. Musíme ale podat stoprocentní výkon," ví šéf třebíčské střídačky.

Velkým lákadlem pro všechny fanoušky je také první představení navrátilce Michala Mikesky na domácím ledě. Odchovanec Horácké Slavie odehraje na třebíčském ledě první zápas po patnácti letech. Nejen on by si ale měl odbýt premiéru. Tým Kamila Pokorného získal na střídavé starty také zlínského obránce Valentu.

„Jelikož máme trochu problémy se zadními řadami, tak věříme, že nám Tomáš pomůže," tvrdí Pokorný.

Dotáhnou nové tváře jeho tým k vítězství?

Hokejové menu

I. liga, 19. kolo

Dnes od 17.30: TŘEBÍČ – Kadaň, HAVLÍČKŮV BROD – Litoměřice, České Budějovice – Beroun, Mladá Boleslav – Benátky nad Jizerou. Od 18.00: Ústí nad Labem – Most, Šumperk – Havířov, Olomouc – JIHLAVA.

II. liga – skupina Západ, 13. kolo

Dnes od 18.00: Kobra Praha – Nymburk, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Bílina, Řisuty – MORAVSKÉ BUDĚJOVICE, Klatovy – Kolín, Jindřichův Hradec – Děčín, Jablonec nad Nisou – Vrchlabí, Sokolov – Milevsko, Klášterec nad Ohří – PELHŘIMOV.