Dukla bodovala už v sedmi utkáních v řadě a s poraženeckou náladou nevyrazí ani na půdu favorizovaných Ústeckých Lvů. Zvlášť když v sobotu dokázala zdolat jejich hlavního konkurenta (Chomutov porazila v dramatickém souboji 5:4). „Když budeme hrát jako v posledních zápasech, nemáme se čeho bát,“ zdůrazňuje asistent jihlavského kouče Mejzlíka Patrik Augusta.


Jeho svěřenci hodlají vsadit na osvědčenou taktiku: základem opět bude pevná defenziva v čele s gólmanem Řehořem. „Ale jsem přesvědčen o tom, že dokážeme dát Ústí i nějaké góly. A když dáme tohle všechno dohromady, můžeme uhrát dobrý výsledek,“ tvrdí Augusta, který má po svém přesunu z manažerského křesla na lavičku Dukly skvělou bilanci – čtyři vítězství.


Červenožlutým se konečně začala vyprazdňovat v posledních dnech nabitá marodka. Kromě kapitána Bakuse, jehož minimálně na dva měsíce vyřadilo ze hry zlomené zápěstí, však stále chybí další tři útočníci – Krupka, Man a Suk. „Sestavu ještě doupravíme podle toho, koho nám pustí Plzeň. Ale velké změny neplánujeme,“ konstatuje Augusta.


Vyhlídal už je fit


Těžkou úlohu budou mít také Rebelové. Celek z Kotliny čeká druhý ze severočeských gigantů. „Chomutov v posledních dvou kolech prohrál, a tak určitě udělá maximum pro to, aby tentokrát uspěl. Ale my se pokusíme překvapit,“ slibuje brodský trenér Petr Novák.


Jeho svěřenci navíc úspěšný recept na KLH znají, doma ho porazili 4:1. „Jenže ve středu by nám muselo vyjít opravdu všechno. Museli bychom perfektně bránit, neinkasovat a zkusit udeřit buď z nějakého brejku, nebo přesilovky,“ má jasno Novák. „Ale každý bod z venku by byl dobrý, z Chomutova zvlášť,“ dodává.


V minulém utkání se Znojmem chyběl v sestavě Rebelů jejich kapitán Michael Vyhlídal, ale večer už bude znovu hrát. „Už je v pořádku. Někteří hráči jsou nastydlí, uvidíme až před odjezdem, kdo bude fit. Pokud někdo nebude stoprocentně zdravý, nepojede,“ hlásí kouč Havlíčkova Brodu.


Horácká Slavia ve středu zavítá do Chrudimi, kterou v prvním letošním vzájemném zápase porazila 4:2. Přesto však tým trenéra Šindela nečeká snadná práce. „S Chrudimí jsou všechna utkání hrozně vyrovnaná. Bude to boj a doufáme, že na konci budeme úspěšnější,“ říká Jaromír Šindel.


Třebíčští budou chtít navázat na výkon, který předvedli v Olomouci (vyhráli 3:1 – pozn. red.). „Budeme hrát znovu ze zajištěné obrany – a prosadit se pokusíme z protiútoků. A kdybychom zopakovali výsledek z Olomouce, bylo by to skvělé,“ hlásí čerstvě padesátiletý kouč.


V sobotu čeká Horáckou Slavii derby se Znojmem, na toto utkání však hráči ještě nemyslí. „Samozřejmě pro naše fanoušky je to jedno z nejdůležitějších v sezoně. Ale to je daleko, teď nás čeká Chrudim. Tam chceme vyhrát a teprve pak se můžeme soustředit na Znojmo,“ doplňuje Šindel.