Ve středu udolali na domácím ledě v prodloužení zkušený tým Chrudimi a s pěti body se dotáhli na předposlední Kadaň.


„Vzhledem k závěru a naší současné situaci ty dva body beru,“ podotkl po zápase třebíčský kouč Kamil Pokorný.


Dobře věděl, že se vítězství jeho týmu nerodilo jednoduše. Po rychlém gólu Aleše Staňka ze 2. minuty srovnal na 1:1 nejlepší chrudimský střelec Jan Semorád. Diváky pak dostal do varu v 16. minutě centr druhé třebíčské lajny Lukáš Nahodil, když si gólmana vychutnal bekhendovým blafákem.


„Mrzí mě, že jsme ve druhé třetině, kdy jsme soupeře docela dobře bránili, nevyužili tři nebo čtyři gólové šance. Kdybychom odskočili na 3:1, hrálo by se nám lépe,“ poukázal Pokorný na mizernou produktivitu, nejpalčivější problém mladého třebíčského výběru.


Neproměněné šance domácí zamrzely v závěru. V čase 57:06 totiž srovnal druhým gólem Semorád. „Protože jsme vedli jen o gól, začali jsme se bát o výsledek, soupeř toho využil a málem nás pak potrestal ještě jednou,“ dodal trenér vítězného týmu.


Kritickou chvíli Třebíčští ustáli a v prodloužení rozhodli. Vítězný gól padl jen devatenáct vteřin před vypršením pětiminutového nastavení.


„Jen jsem vystřelil, ani jsem nevěděl, kde přesně stojí gólman, hlavně jsem se snažil trefit bránu. Naštěstí to do brány propadlo,“ liboval si pro klubové stránky šťastný střelec Martin Čech, který těžil z práce Lukáše Slámy.