Papírově nejsnazšího soupeře měla třebíčská Horácká Slavia. Severočechům z Mostu se třetí čtvrtina základní části příliš nevede, a patrně je tak čeká boj o záchranu. Třebíč začala od začátku potvrzovat roli favorita a už v polovině zápasu se dostala do vedení po střele Buriana.

Mostecké reakce

Hosté si však na Vysočinu přivezli velmi bojovnou náladu a nikterak se nenechali deprimovat nepříznivě se vyvíjejícím zápasem. Na každou branku domácího týmu dokázali reagovat, dokázali dokonce zlikvidovat dvougólovou ztrátu. Když však v 54. minutě Nahodil zvýšil na 4:3, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže Most sáhl v závěru k power play a pouhé dvě vteřiny před koncem základní hrací doby vyrovnal Divíšek. V prodloužení gól nepadl, a tak rozhodly nájezdy. V nich završil své galapředstavení Lukáš Nahodil, oba své pokusy proměnil.

„Mostečtí hokejisté prokázali kvalitu a ukázalo se, že postavení v tabulce neodpovídá jejich možnostem," uvedl strůjce třebíčského vítězství Lukáš Nahodil a k rozhodující „penaltové" trefě dodal: „Dopředu jsem se rozhodl, že udělám blafák s hokejkou mezi nohama. Říkal jsem si, že to buď bude trapas, nebo gól. Naštěstí platilo to druhé."

„Dařilo se nám kombinačně, hráli jsme dobře dopředu. Nerespektovali jsme však ofenzivní sílu soupeře a v defenzivě udělali snad více chyb než za všechny předchozí zápasy dohromady. Proto jsme si zápas zkomplikovali," přidal své hodnocení třebíčský kouč Kamil Pokorný.

Také jihlavská Dukla měla přijatelného soupeře. Ale i další severočeský protivník, Litoměřice, hodně kousal. Do vedení poslal favorita už ve 4. minutě v přesilovce Prokš, který zužitkoval nahození Dobrovolného. Hosté se zaměřili na rychlé brejky a ten nejpovedenější předvedli v 18. minutě. První vážnější litoměřickou šanci využil po přihrávce Kloze Antončík.

Druhá třetina patřila Dukle, dvěma góly si vybudovala vedení 3:1. Oba góly si byly nápadně podobné, šikovné nahození přes clonícího hráče. Poprvé se stalo při standardním počtu hráčů na ledě, podruhé v přesilovce.

Litoměřice však disponují zkušeným kádrem a dokázaly se dvakrát vrátit do zápasu. V 50. minutě snižoval na 3:2 Kloz, v 57. Šinágl. Také tyhle góly nesly známky podobnosti, vyhraná buly a střela švihem pod horní tyčku. „Soupeř dokázal využít naše chyby, gólům šel naproti. Naštěstí jsme dovedli zápas do vítězného konce," uvedl po zápase jihlavský trenér Petr Vlk.

Cenné vítězství si však Dukla vzít nenechala, ustála dramatickou emočně vyhrocenou koncovku. „Bylo to velmi těžké utkání, tohle jsou vydřené body. Moje první branka byla trochu šťastná, při té druhé zavezl Jirka Dobrovolný puk do třetiny. Musel jsem na něj hejknout, protože by mi to asi jinak nedal," smál se střelec dvou důležitých gólů.