Jihlavě se v Chomutově dlouhodobě nedaří a sobotní duel nebyl výjimkou. Domácí měli dvě třetiny značnou převahu, ale Řehoř v brance Dukly byl dlouho neprůstřelný.


Odolával až do poloviny zápasu, ve které Jíra otevřel skóre. Tentýž hráč ve 39. minutě pojistil náskok domácích.


V závěrečném dějství se Jihlava vzchopila, ale v brance Chomutova se k výbornému výkonu rozchytal Jarina. Po střele Protasenji jej zastoupila tyč, a když pak hosté nevyužili ani dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, bylo o dělbě bodů ve šlágru rozhodnuto. V závěru ještě stvrdil výhru a pád Jihlavy tabulkou Seman.


První lajna baví


Brodští Rebelové si na začátku soutěže přivezli ze severních Čech porážku 4:3, tak doma měli co napravovat. Na soupeře vlétli a mezi šestou a sedmou minutou se dostali do dvoubrankového vedení. Za minutu se podařilo hostům snížit na rozdíl jedné branky.


Do třicáté minuty byly Litoměřice ještě nebezpečné, několika zákroky ale domácí podržel brankář Neruda. Když v polovině zápasu Meidl zvyšoval na rozdíl dvou branek, bylo o osudu utkání rozhodnuto.


V dalším průběhu už Rebelové soupeři nic nedarovali a zejména první lajna Meidl, Třetina, Voj. Němec bavila Kotlinu, když měla prsty v pěti brankách.
„Tito kluci mi připomínají staré časy, když jsem hrál v lajně s Dolanou a Hodkem. Taky jsme si uměli takto vyhovět,“ vzpomínal po utkání Richard Cachnín.


Vojta Němec dokonce s třiceti body (10+20) vévodí kanadskému bodování soutěže. „Vojta vede zcela po právu, ten je schopný udělat kličku snad i v telefonní budce,“ vtipkoval dobře naladěný trenér Petr Novák, který zápas hodnotil takto. „Úvod zápasu nám vyšel, potom jsme si to sami zkomplikovali. Konec první třetiny a začátek druhé jsme nehráli to, co jsme chtěli, a podržel nás v těchto chvílích brankář Neruda. Když jsme odskočili na 4:1, tak už jsme byli lepším mužstvem.“


Třebíč stoupá


Urputný boj s minimem branek viděli diváci na třebíčském stadionu. V první třetině byla o něco lepší Kadaň, která měla několik dobrých příležitostí ke skórování, ale nula na jejím kontě vydržela až do poslední sirény. „Dnes jsme měli v brance vynikajícího Francouze,“ ocenil výkon brankáře domácí trenér Radek Novák.


Bezbrankový stav nervózního zápasu plného ošklivých zákroků vydržel až do poloviny zápasu, ve které domácí fanoušky rozjásal Přibyl. Nadále pokračovala důrazná hra na obou stranách. Rozuzlení přinesla až poslední minuta zápasu, ve které do prázdné branky rozhodl Laš. Stínem střetnutí bylo zranění domácího beka Sedláčka.


„Hráči plnili taktické pokyny a diváci nás výborně podporovali, takže jsme spokojeni,“ radoval se po utkání Novák.

KAREL LÍBAL
PETR VESELKA