K nim zajíždějí do Mostu, respektive Hradce Králové.

Jihlava měla poslední dobou výsledky jako na houpačce. V domácím prostředí celkem pravidelně sbírala body a dokázala střílet hodně branek, zato na hřišti soupeřů to až do středečního derby nebyla žádná sláva. Proti Ústí by tak především ráda své výkony ustálila.

„Potřebovali bychom je porazit. Dá se ale říct, že nás ani jeden ze soupeřů nepřehrál. Vždy jsme se porazili sami svými chybami. Snad jsme se s tím po první čtvrtině srovnali a doufám, že vyhrajeme," tvrdí zkušený útočník Martin Filip.

Oba soupeři se vzájemně dobře znají. Loni spolu v play off odehráli semifinálovou sérii, letos se potkali na ledě Slovanu, kde domácí vyhráli 3:1. „Myslím, že je máme přečtené. Doufám, že se nám zadaří a dáme nějaké góly, což se nám v posledních domácích zápasech dařilo," věří jihlavský matador.

Ten také doufá, že výhra v Třebíči jeho spoluhráče nabudí a dokáží na něj navázat. „To vítězství nám jako týmu hrozně pomohlo. Ale nesmíme složit zbraně a musíme úspěch v derby potvrdit. Jeden povedený výsledek totiž nic neznamená," ví Filip.

Hokejistům Havlíčkova Brodu se povedlo zlomit nepříznivou sérii porážek. Díky vítězstvím nad Berounem a v Hradci Králové tak mohou Rebelové cestovat na sever Čech s klidnou hlavou. I když si mužstvo z Kotliny uvědomuje, že Most není zrovna jejich oblíbeným soupeřem. V minulé sezoně s ním totiž hned třikrát ze čtyř pokusů prohrálo. Letos jsou zatím úspěšnější Rebelové, kteří ve třetím kole ve vyrovnaném souboji udolali svého soupeře 4:2.

Trenér Karel Dvořák věří, že jeho tým je schopný odvézt si z Mostu tři body: „Naštěstí z nás teď spadla deka, a i když se nám v Mostě nikdy moc nedařilo, doufám, že to tentokrát konečně otočíme."

Všechny dosavadní zápasy s Mostem byly především o bojovnosti a nasazení. Ani dnešní duel by neměl být výjimkou. „Opět to bude o tom, nebát se chodit do situací před brankou. My si vždycky nějaké šance vypracujeme, ale střely a dorážky nám pořád ještě trochu schází a tam na sebe musí vzít kluci větší zodpovědnost," uvědomuje si brodský stratég.

Návrat pohody

Právě to, že se Rebelové konečně vymanili z herní i výsledkové krize, která je v posledních týdnech zasáhla, by mělo být jejich největší zbraní. „Je jasné, že už je v kabině lepší nálada a větší pohoda. Od začátku sezony byly věci, které nám automaticky vycházely a které najednou přestaly jít. Věřím, že teď už je to za námi," konstatuje Dvořák.

Dařit se naopak v poslední době přestalo Horácké Slavii, která ztratila poslední čtyři zápasy. Naposledy musela spolknout hořkou pilulku v podobě porážky 1:5 v prestižním souboji s jihlavskou Duklou. Napravit tyto nepovedené výkony bude mít možnost na ledě Hradce Králové.

„Když začneme od jednoduchých věcí a nebudeme zbytečně faulovat, tak jsme schopní tam něco uhrát," hlásí čerstvá třebíčská posila Lukáš Nahodil. „Já jsem tam hrál před týdnem s Jihlavou, takže vím, jak to tam je. Pokud si všichni budou plnit svoje povinnosti, tak máme na to, tam uspět," dodává.