HAVL. BROD - JIHLAVA 4:6

Havlíčkobrodští trenéři využili v utkání s Duklou ofenzivní posily a doufali ve vylepšení koncovky, která jim doposud dělala velké problémy. Taky se tak stalo. Rebelové vstřelili v derby čtyři branky, na Jihlavu to však nestačilo.

Do vedení se dostali hosté, když si po přihrávce Důrase položil Štěpánek Dlouhého a bekhendem jej přehodil. Rebelové však dokázali velmi rychle odpovědět, když důrazný Endál dorazil kotouč za Kacetlova záda. V závěru třetiny měla Dukla příležitost strhnout vedení na zpět na svoji stranu, když byl vyloučen Jeník. A také se tak stalo. Dobrovolný nekrytého Březinu a ten se nemýlil.

Diváci tak viděli dvacetiminutovku, v níž nechyběli tvrdé souboje, pěkné akce a především branky. To však ještě nevěděli, co přijde v třetině druhé. V rozmezí pěti minut padly čtyři branky. Nejprve vyrovnal Švaňhal Vzápětí však Brod nabídl Dukle další přesilovou hru, kterou využil Čáp. Vedení Dukly však trvalo pouhou minutu, když se po individuální akci na pravém křídle prosadil Semrád. Obdržený gól Jihlavu povzbudil. Dukla uzavřela Rebely v obranném pásmu a na Dlouhého létaly střely ze všech možných pozic. Ujala se až Mikešova dorážka.

Rebelové měli možnost opět srovnat, když byli postupně vyloučeni Podlipnik a Dobrovolný. Početní převahu ale nevyužili, a tak přišel trest. Do přečíslení se dostal Zeman s Čachotským a první jmenovaný neměl problém zasunout kotouč do odkryté branky. Rebelům se zásluhou Maliníka podařilo zdramatizovat utkání. Místo závěrečného tlaku však přišly zbytečné fauly a Melenovský v přesilové hře pečetil jihlavské vítězství.

Branky a nahrávky: 9. Endál (Rousek, Zucker), 30. Švaňhal (Troliga), 32. Semrád (Kuchta), 46. Maliník (Micka, Semrád) - 8. Štěpánek (Důras), 17. Březina (Zeman, Dobrovolný), 31. Čáp (Čachotský), 34. Mikeš (Dobrovolný, Podlipnik), 44. Zeman (Čachotský, Zadražil), 60. Melenovský (Čáp, Čachotský). Rozhodčí: Daniel Pražák - Michal Jílek, Martin Šperl. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:2. Diváci: 1348. Třetiny: 1:2, 2:2, 1:2.

Havlíčkův Brod: Dlouhý - Kolář, Staněk, Jeník, Pavlíček, Zítka, Kotaška, Vala, Semrád - Micka, Maliník, Babka - Zucker, Rousek, Endál - Švaňhal, Troliga, Sedláček - Kuchta, Milfait, Kopta. Jihlava: Kacetl - Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Dundáček, Štebih, Čáp, Schejbal - Jarůšek, Prokš, Březina, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Seman, Melenovský, Štěpánek, Čachotský, Malec, Důras.

CHOMUTOV - TŘEBÍČ 4:1

Utkání v Chomutově začalo s třicetiminutovým zpožděním, když třebíčský autobus uváznul na dálnici D1. Hosté se od úvodu utkání nikam nehnali a čekali na soupeře. Ten na ně vlítnul od první minuty a Štůrala měl plné nohy a ruce práce. Všechny střely však pochytal, a když se neujala ani jedna ze tří (!) třebíčských střel, tak první dvacetiminutovka skončila nerozhodně.

Do druhé už vstoupila Horácká Slavia aktivněji díky početní výhodě, kterou si do druhé třetiny přenesla z konce první. Čekání na branku však pokračovalo. Až do 36. minuty, kdy Dolníček vyhrál puk na Erata, jenž jej posunul na Havla, který bleskovou střelou překonal domácího brankáře. Vedení Třebíče bohužel nevydrželo ani do druhé sirény. O vyrovnávací branku se postaral David Kaše. A o chvíli později bylo ještě hůře. Piráti dostali příležitost početní výhody, kterou střelou od modré využil Hovorka.

Dvě rychlé branky do šatny s třebíčskými hokejisty otřásly a úvod závěrečné třetiny byl přímo děsivý. V rozmezí třiceti vteřin se nechali vyloučit Dolníček s Dlapou. Chomutov nabídnutou přesilovou hru využil a odskočil na rozdíl tří branek. Piráti ještě přidali zásluhou Sinisala jednu branku a postarali se o první třebíčskou prohru.

Branky a nahrávky: 39. D. Kaše (O. Kaše, Šagát), 40. Hovorka (O. Kaše, Dušek), 43. Drtina (Hovorka, Hřebejk), 47. Sinisalo (Růžička, McGregor) - 36. Havel (Erat). Rozhodčí: Sýkora - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 2071. Třetiny: 0:0, 2:1, 2:0.

Třebíč: Štůrala - Malena, Zdráhal, Dlapa, Bartoň, Jaroš, Djusík, Přibyl - Erat, Dolníček, L. Havel - Burian, Holec, Čuřík - Vodný, Dočekal, Pekr - Wasserbauer, Juráň, Králík.

LUKÁŠ ZELENÝ