Třebíč vstoupila do utkání velmi aktivně a hned v úvodu položila základy svému vítězství, když po prvních dvaceti minutách vedla o dvě branky. „Rozhodla první třetina, kde soupeř začal důrazněji. My pořád máme problém rozlišit kdy napadat, hrát aktivně a naopak kdy se stáhnout a bránit střední pásmo. To se nám nepovedlo a soupeř toho dokázal využít," litoval trenér hostů Martin Hosták.

Naopak spokojený mohl být kouč domácích Kamil Pokorný, jehož svěřenci se zápas od zápasu zlepšují. „Odehráli jsme výborných pětatřicet minut. Měli jsme ze soupeře velký respekt, věděli jsme, jak hráli v Brodě, a že je to výborné mužstvo s kvalitními hráči. Náš začátek byl ale parádní, vše se odvíjelo od toho, že jsme vyhrávali osobní souboje a získané puky rychle rozehrávali," chválil své svěřence.

Horké chvilky zažili hráči Horácké Slavie hned na začátku druhého dějství. Museli se totiž bránit dlouhé přesilovce pět na tři. „Bylo klíčové, že jsme to ustáli. Sehráli jsme to parádně a do třiatřicáté minuty jsme hráli dobře," konstatoval Pokorný. „Poté soupeř začal nastřelovat kotouče, chodit za nimi a začali získávat převahu," doplnil.

Strach o výsledek

Nápor si hosté přenesli i do závěrečné třetiny. A duel dokonce dokázali zdramatizovat. „Bohužel jsme se dostali pod tlak. Mladí hráči měli strach o výsledek a vyústěním byly dvě branky," hodnotil lodivod Horácké Slavie. „Poté se nám naštěstí jejich nápor povedlo rozmělnit, mohli jsme i rozhodnout," dodal.

To se sice nepovedlo, přesto se domácí mužstvo mohlo radovat z dalších tří bodů. Momentálně se tak Třebíč může vyhřívat na první příčce tabulky. „Je příjemné, že se nám daří a máme devět bodů," radoval se střelec dvou branek Rostislav Marosz. „Pokud se každý bude řídit pokyny trenéra, tak se výsledky dostaví. Máme zde mladé, dravé mužstvo a doufám, že v nadcházejících těžkých zápasech náš dobrý začátek potvrdíme, a ukážeme, že to není náhoda," zakončil šikovný útočník.