Havířov se ve čtvrtém utkání série sice brzy ujal vedení, na Haasův gól ale hosté brzy odpověděli trefou Králíka. Třebíč si vypracovala rozhodující náskok na konci druhé třetiny, branky Havla a Wasserbauera dělilo pouhých 66 sekund.

Domácí sice dokázali v průběhu poslední třetiny snížit, ale naději jim vzal opět Wasserbauer. A i když Zdráhal tři minuty před koncem snížil na 3:4 a Havířov se v poslední minutě pokusil o hru bez brankáře, hosté už těsné vítězství uhájili. Pro Havířov sezona skončila, Třebíč se naopak může připravovat na semifinále.

Kladnu se podařilo udolat Jihlavu na domácím ledě i podruhé, tentokrát rozhodlo v nastaveném čase. Diváci čekali na první gól až do 38. minuty, kdy je potěšil Eberle, který tečoval Kaniovu střelu od modré. Dukla však v průběhu třetí třetiny dokázala díky dvěma brankám v přesilovkách otočit skóre. Do prodloužení poslal zápas Kindl po obléhání jihlavské branky.

Nejkrásnější akci zápasu si Kladno nechalo na samotný závěr. Hlaváč připravil gólovou pozici při končící přesilovce pro volného Stacha, hostující Malec z trestné lavice přispěchal pozdě. Rytíři vyhráli 3:2 po prodloužení a vrátili sérii do Jihlavy vyrovnanou.

Českobudějovický Motor si v Benátkách pořádně oddechl. Jihočeši už v první třetině přišli o opory Nouzu a Pajiče, kteří si svými zákroky vykoledovali tresty do konce zápasu. Přesto hosté dokázali ubránit dlouhé minuty ve dvojnásobném oslabení a až do závěrečných minut drželi vyrovnaný stav 1:1.

Benátkám se vymstilo to, že nedokázaly zmiňovanou početní výhodu využít. Závěrečnou přesilovku zápasu totiž dostali hosté a sehráli ji úspěšně. Kuchejda gólem 18 sekund před koncem rozhodl o vítězství Motoru. Série se bude stěhovat na jih Čech za stavu 2:2.

Ústecký Slovan sice na začátku druhé třetiny prohrával s Chomutovem 0:2, ale díky Vágnerově brance měli domácí fanoušci před posledním dějstvím stále naději na zvrat. Piráti však sehráli poslední dvacetiminutovku velmi dobře.

Květoň dal hostům po tvrdé střele z mezikruží opět dvoubrankový náskok, a protože Chomutov odbránil i početná oslabení, pomalu směřoval ke třetímu vítězství v sérii. Gólové pojistky přidali ještě Hřebejk a Hovorka, a i když v závěru zápasu obdržel trest i gólman Hanuljak, vyhráli Piráti v Ústí přesvědčivě 5:1.