HAVÍŘOV - TŘEBÍČ 1:2

Horáci vlétli do utkání jako uragán, ale Raška svou velkou příležitost ve vedoucí branku neproměnil. Na druhé straně zazvonila po střele Maliníka tyč za zády Vejmelky. Ke změně skóre v první třetině nevedla ani přesilová hra AZetu.

Velikou možnost k otevření brankového účtu měla Horácká Slavia, ale během jedenapůlminutové dvojnásobné přesilové hře byl havířovský Laco neprůstřelný. Ke konci druhé třetiny to třebíčští hokejisté rozjeli ve velkém stylu a ukázali, jak se hraje o vyřazovací boje. Přesilovou hru nejprve po chybě domácích využil Malena. A ani ne dvě minuty později bylo na střídačce Třebíče ještě daleko veseleji, po přesné střele Dolníčka.

Havířov nastoupil do třetí třetiny hladový po vyrovnání. Vejmelka šancím AZetu odolával až do 46. minuty, kdy byl vyloučen Malena a přesilovou hru využil Bednář.

V závěru to bylo neskutečné drama. Havířovští si vytvořili velký tlak, ale všechny akce končily opět na fantastickém Vejmelkovi. AZet se z vyrovnání neradoval, ani při powerplay. Pro Třebíč jsou to nesmírně důležité tři body, které jim ponechávají naději na předkolo. V sobotu je čeká klíčový duel s Litoměřicemi.

Branky a nahrávky: 46. Bednář (Pechanec, Gřeš) - 38. Malena, 39. Dolníček (Erat). Rozhodčí: Trombík - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 1641. Třetiny: 0:0, 0:2, 1:0. Třebíč: Vejmelka - Malena, Podlipnik, Niko, Čejka, Schejbal, Štindl, Šaur - Erat, Dolníček, Kristl - Kusko, Raška, Psota - Wasserbauer, Zohorna, Přibyl - Čech, Juráň, Pokorný.

JIHLAVA - MOST 1:3

Most nepřijel do Jihlavy jako jednoduchý soupeř, což od úvodního buly dokazoval. Dukla si s houževnatým sokem nevěděla rady, ačkoliv ji hosté dali hned zkraje utkání po faulu Strejčka výhodu přesilové hry, ale ta se Jihlavě vůbec nevydařila. A tak mohli udeřit Mostečtí. Přečíslení dva na jednoho úspěšně zakončil Pavel Smolka a rozjetý Most byl rázem ve vedení. I ve zbytku druhé třetiny měli více ze hry Severočeši. Šanci k vyrovnání ale u Řehoře spálil Aleš Jergl.

Dukle nevyšel ani vstup do druhého dějství. Než se Jihlavští stačili rozkoukat, mostecký Baránek zvýšil vedení hostů na dvě branky. Jihlavští málem vyrovnali, ale štěstí stálo na straně Mostu, když se puk zastavil pár centimetrů před brankovou čárou.

Během druhého dějství poputovalo na trestnou lavici pět mosteckých hráčů. Což se hostům stalo osudným. Jednu z přesilových her využil Tomáš Kaláb a Dukla byla opět na dostřel.

Jihlavským se poté nedařilo prorážet obranný val Mostu, který dobře střežil vlastní pásmo a navíc nebezpečně hrozil z ojedinělých šancí. Duklu navíc limitovala častá a hlavně velice zbytečná vyloučení. I přesto se do obrovské šance k vyrovnání v závěru dostal Seman, který lízl pravou tyčku. Rozhodnuto však mohlo být krátce před tím, když Honzík likvidoval obrovskou šanci Doležala.

Při powerplay zazvonila tyčka za exjihlavským brankářem Řehořem ještě jednou, ale místo vyrovnání přišel krutý direkt mosteckého Šrámka, který poslal puk do odkryté klece. Most prokázal, že hraje ve velké formě a prvoligové vody nehodlá opustit. Dukla prohrává podruhé v řadě.

Branky a nahrávky: 37. Kaláb (Důras, Kolář) - 6. Smolka (Doležal), 21. Baránek (Havlíček, Alinč), 60. Šrámek (Alinč). Rozhodčí: Wagner - Šebic, Votrubec. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 1051. Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1. Jihlava: Honzík - Bilčík, Kaláb, Šimek, Štebih, Parýzek, Dobrovolný - Jergl, Skořepa, Důras - Beránek, Mrňa, Kolář - Harkabus, Seman, Kohout - Šafář, Prokš, Březina.

ONDŘEJ KRÁSNÝ