Třebíč čekají ve dvou dnech dva těžké zápasy. „Každopádně chceme v obou zápasech bodovat. Tabulka je hodně vyrovnaná a my musíme pravidelně sbírat body,“ říká před zápasem Jaromír Šindel, který povede svůj tým poprvé po návratu z mistrovství světa v Kanadě.


Horáckou Slavii trápí před zápasy početná marodka. Do hry se navíc nezapojí ani Milan Přibyl, který dostal v zápase s Havířovem trest ve hře za bitku se soupeřem. „Chybět budou stejní hráči jako v předchozím utkání. Navíc ještě nevíme, jestli bude moct do zápasů naskočit David Dolníček, který má podezření na angínu,“ hlásí před zápasem třebíčský trenér.


Do zápasů tak budou muset zasáhnout i hráči, kteří se zúčastnili šampionátu dvacítek. „Původně jsme je chtěli nechat odpočinout, ale nakonec je budeme muset v obou utkáních použít,“ podotýká Šindel.


Pokud by třebíčští hokejisté oba zápasy vyhráli, dostali by se na čtvrtou příčku. „Nebereme to nějak speciálně, protože máme pořád stejnou motivaci. Chceme si zahrát play off a na pořadí v tabulce nehledíme. Ještě chybí do konce hodně zápasů a ve hře je ještě hodně bodů,“ odmítá spekulovat padesátiletý kouč.


Jihlavští hokejisté by rádi přerušili nelichotivou sérii na domácím ledě, kdy již čtyři zápasy v řadě nevyhráli. Možnost nápravy mají už dnes s Táborem. „Navíc chceme potvrdit vítězství ze Šumperka,“ přidal další důvod asistent Patrik Augusta.


Dukla se s Táborem v letošní sezoně potkala dvakrát a pokaždé měla více důvodů k radosti. Oba duely vyhrála. „Musíme hrát aktivně, svůj hokej a dobře do obrany,“ prozradil Augusta taktiku, která by měla přivést jeho svěřence k třetímu vítězství proti klubu z jihu Čech.


Tým trenérského dua Mejzlík, Augusta je kromě dlouhodobě zraněných Maleny a Bakuse v pořádku. „Ještě uvidíme, koho nám pustí Plzeň,“ naznačil asistent trenéra, že by Jihlava mohla přivítat posilu.