TŘEBÍČ – KLADNO 3:2 pp
Horácká Slavia měla do utkání velmi dobrý vstup. Už v polovině 7. minuty nahrával Roman Erat a Luboš Horký se trefil přesně do levé šibenice Kopřivovy svatyně. V poslední minutě první dějství se pakl do dvou nadějných šancí dostal Kratochvíl. Ani v jednom případě však nedokázal sklepnout puk do odkryté kladenské branky.

Také ve druhé třetině měla první velkou šanci Třebíč. Vyhozeného puku od Horkého se zmocnil Havránek, ale jeho dobře mířenou střelu ve 28. minutě Kopřiva zpacifikoval lapačkou. Rytíři tak přežili klinickou a záhy udeřili. Aktér předchozí akce totiž putoval na trestnou lavici, Kladenští sice přesilovku nevyužili, ale vytvořený zámek jim pomohl pět vteřin poté k vyrovnání. Ze vstřelené branky se radoval Petr Hořava.

Zápas 3. kola MOL Cup Jihlava – Sokolov.
Pohárová povinnost splněna: Jihlava jde dál přes druholigový Sokolov

Závěr třetiny zpestřila bitka, sudí Skopal a Kostourek ji pak vyřešili vyloučením dvou hráčů na obou stranách. K vidění byl pak hlavně opatrný hokej, zdálo se, že oba týmy si zisku bodu váží. To platilo až do poslední minuty, kdy se začaly dít věci. Nejdříve kladenská obrana nechala spoustu prostoru Vodnému a ten překonal 32 sekund před třetí sirénou Kopřivu. Horácká Slavia se ale z vedení těšila jen 13 sekund, když srovnal Tomáš Kaut.

V prodloužení byli podstatně aktivnější třebíčští hokejisté, vynutili si i přesilovou hru a tu také dokázali zaslouženě využít. Erat nejdříve na konci čtvrté minuty pálil jen do ochranné sítě, ale o chvilku později už prostřelil Kopřivu.

Branky a nahrávky: 7. Horký (R. Erat), 60. Vodný – 31. P. Hořava (J. Kloz), 60. T. Kaut (J. Kloz, D. Tůma). Rozhodčí: Skopal, Kostourek – Krátký, Polák. Vyloučení: 4:7, navíc Malec (Třebíč) 2+10 min. Využití: 1:0. Diváci: Třetiny: 1:0, 0:1, 1:1 – 1:0.

Třebíč: Vejmelka – Půža, L. Vágner, D. Mikyska, F. Král, Hort, Čejka – Horký, Dolníček, R. Erat – Vodný, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Kristl, R. Zohorna, Malec – Kratochvíl, Tadeáš Král, Kusko. Kladno: Kopřiva – F. Matula, P. Hořava, Štindl, Kehar, Štich, Lenďák – D. Tůma, Machač, J. Kloz – J. Strnad, R. Přikryl, Svedlund – T. Kaut, Zikmund, Kružík – Kubík, Redlich.

Ilustrační foto.
Neumanová zachránila Okříškám bod