TŘEBÍČ – ZNOJMO 2:0


Do atraktivního souboje mezi Třebíčí a Znojmem vstoupili lépe domácí a už od první minuty zaměstnávali znojemského brankáře Horčičku. Postupně se do šancí dostali Laš, Bartoš a Dolníček, ale úspěšní nebyli. První branka tak padla až v přesilové hře. Po dobré kombinaci druhé třebíčské formace se na vrcholu kruhu dostal k puku Přibyl a zakončil přesně. Horácká Slavia měla v první části i další šance, ale ty nevyužila a tak odcházela do kabin pouze s jednobrankovým vedením.


Orli do druhé třetiny vlétli podstatně aktivněji a vytvořili si několik příležitostí. Ty však využít nedokázali a tak udeřilo na druhé straně, když se po perfektním sólu přes celé kluziště prosadil Dočekal. Poté se třebíčští hokejisté poněkud stáhli a pozorně bránili dvoubrankový náskok. Znojemští se sice pokoušeli o útok, ale skóre se už do konce třetiny nezměnilo.


Na začátku třetí části dostalo Znojmo možnost přesilovky pět na tři. Tu však nevyužilo a na koně se tak dostali domácí, kteří si vypracovali několik vyložených šancí. Ani jednu z nich však nevyužili a když vyšlo v závěru naprázdno i Znojmo, připsala si Horácká Slavia cenné body jak do tabulky Tipsport Cupu, tak i Regionálního poháru.


Branky: 15. Přibyl (Zahradník, Čech), 26. Dočekal. Rozhodčí: Polák – Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 9:8, navíc Okál, Dolníček - Havlík 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 740. Třetiny: 1:0, 1:0, 0:0.
Třebíč: Fiala – Hrbáček, Šenkeřík, Pohl, Špaček, Malinský, Sláma, Sedláček, R. Kadela – Laš, Dolníček, Bartoš – Čech, Zahradník, Přibyl – Okál, Dočekal, Vondráček – Kadela, Krutiš, Křenek.

HAVLÍČKŮV BROD – JIHLAVA 2:1


Utkání začalo ve vyrovnaném tempu a s velkou chutí obou mužstev. Domácí Rebelové se ujali vedení po rychlé akci Sedláka 1:0. V závěru třetiny potrestala Dukla okénko v brodské obraně a Man vyrovnal na 1:1.


Po příchodu z kabin začala tlačit Jihlava a ve 23. minutě Bakus neproměnil trestné střílení. V polovině utkání prolétl obranou Jihlavy Knotek a nedal Bendovi šanci 2:1.


Hned v úvodní minutě třetího dějství mohla Jihlava vyrovnat po nepřehledné situaci před Nerudou, ale brodská obrana puk z brankové čáry vyhodila.
V 51. minutě se znovu vyznamenal Neruda, když zachraňoval před Čachotským. O pět minut později mohl zvýšit vedení brodských Rebelů Fiedler, ale trefil Bendovo rameno a vzápětí z dobré pozice pálil Hadrava těsně vedle levé tyčky Bendovy svatyně.


V poslední minutě zachraňoval brodskou výhru už poněkolikáté v utkání Neruda, který vychytal osamoceného Hollého.


Branky: 14. Sedlák (Hadrava, Fiedler), 29. Knotek (Soldán) - 18. Man. Rozhodčí: Hejduk – Kukeně, Paulík. Vyloučení: 10:6. Bez využití. Diváci: 700. Třetiny: 1:1, 1:0, 0:0.
Havlíčkův Brod: Neruda – Wachovski, Pavlík, Jelínek, Blažek, Morava, Sova, Soldán, Zítka – Knotek, Třetina, Vondráček, Meidl, Stromko, Ondráček, Švaňhal, Zábranský, Zohorna, Fiedler, Sedlák, Hadrava.
Jihlava: Benda – Posmyk, Malena, Hollý, Jaroš, Dobrovolný, Man, Staněk – Jelínek, Šimlík, Suk, Protasenja, Bakus, Suchý, Polcar, Pitule, Čachotský, Zelený, Krupka, Kotlík, Padělek.

JOSEF JAKOUBEK
PETR VESELKA