Mužstvo druhé nejvyšší mládežnické kategorie se připravuje jako ostatní celky v třebíčském klubu od začátku května a začalo, jak jinak, než mezi hokejisty nepříliš oblíbenou částí na suchu. „Byly to skoro dva měsíce a pak hráči dostali volno i doporučení, jak by se měli v té době chovat a co dělat," doplňuje třebíčský kouč.

Nyní už se jeho tým připravuje na ledě a má za sebou jedno přátelské utkání. „Od úterý 26. července jsme na ledě," upřesňuje trenér Horácké Slavie. Jeho tým první zápas prohrál s brněnským Warriorem a nevstřelil ani branku. „Po prvním utkání jsme klukům řekli, že chceme začít od jednoduších věcí, postupně úkoly zvedat a nabalovat složitější věci. Samozřejmě někdo zvládne víc a někdo míň. Je potřeba k tomu přistupovat trochu citlivě. Určitě si nebudeme ulevovat, ale budeme tvrdě pracovat," nechal se slyšet třebíčský lodivod a dodal: „Zatím žádné závěry neděláme, ale povzbuzujeme hráče do dalšího trénování."

Starší dorostence čeká do začátku nového ligového ročníku spousta práce. „To je u každého týmu a my se věnujeme tomu našemu. Víme, co chceme dělat a budeme to tak dělat," má jasno třebíčský trenér, který disponuje poměrně mladým týmem. „Starší dorost je velice specifický tím, že je to velmi mladé mužstvo, kam se posunulo hodně kluků z mladšího dorostu," pravil šéf třebíčské střídačky.

Přípravné zápasy
11.8. Warrior Brno 0:4
18.8. Žďár n. S., 18.00 (V)
22.8. H. Brod, 14.15 (V)
1.9.   Žďár n. S. (D)
8.9.   Warrior Brno (V)

Poznámka: Chybějící časy budou teprve upřesněny.
D – doma, V – venku