S jiným protivníkem ani jihlavští hokejisté nekalkulovali. „My jsme to čekali," smál se v rozhovoru pro Deník zkušený obránce Petr Mocek.

Olomoučtí Kohouti sice po základní části skončili nad Duklou, všechny zápasy ale vyhrála Jihlava. Přestože každý hokejista Mory asi bude tvrdit oblíbené, že play-off je nová soutěž, kde se všechno minulé maže, Mocek s tím souhlasí jen částečně: „Je to sice opravdu jiná soutěž, ale pro nás jsou výsledky základní části určitě povzbuzením. Víme, že na ně umíme zahrát, čtyřikrát jsme je porazili, je to dobrý vklad pro naši pohodu."

Mírnou výhodu by naopak mohli mít Hanáci v tom, že půjdou do série s kratší pauzou. A tudíž budou patrně rozehranější. „To by ale mohlo hrát roli jen krátkou dobu," domnívá se na základě svých zkušeností Mocek. „Možná tak v první třetině úvodního zápasu se do toho budeme dostávat, oni budou víc v tempu. Ale až se rozehrajeme, rozdíly se smažou," věří jihlavský bek, kterému přestávka nevadila.

Prý v kabině ani nevyprchala euforie z postupu. „My jsme si volno a pohodičku naopak užívali, na semifinále se těšíme. Ta pauza navíc přišla vhod. Sezona je dlouhá, klíčové situace se hrají na pár jedinců, takže jsme mohli načerpat síly," vysvětlil Mocek.

Loňské repete

V Třebíči panuje s postupem do semifinále velká spokojenost. Mladá Boleslav je sice těžkou překážkou, ale Horáci se na ni těší. „Soupeře vítáme. Pokud se s takovým protivníkem chcete utkat, musíte se v soutěži prodrat hodně daleko," uvedl trenér Kamil Pokorný. „Nám se to povedlo, což je pro Třebíč velký úspěch a výborný výsledek."

Síla Boleslavi je podle Pokorného neoddiskutovatelná. „Mají vynikající zázemí, silný kádr, dostatek financí, jsou všestranně připraveni vstoupit do extraligy," vypočítává Pokorný.

Třebíč si chce sérii užít. „Budeme hrát naplno, tak jako celou sezonu," má jasno kouč. „Věříme v diváckou podporu. Máme sice úzký kádr a budeme nás to stát hodně sil, ale hráči semifinále odmakají," slibuje Pokorný.

Semifinále I. ligy

10. a 11. března

Mladá Boleslav - TŘEBÍČ

Olomouc - JIHLAVA

14. a 15. března

TŘEBÍČ Mladá Boleslav

JIHLAVA Olomouc

Případné další zápasy

18. března

20. března

22. března

Baráž o extraligu začíná 26. 3.