„Nejprve musel právník posoudit, zda je náš protest jakožto třetí strany oprávněný. My jsme věděli, že byl, neboť jsme účastníkem baráže. Pravidla říkají, že protest může podat jakékoliv mužstvo a teprve potom zasedla sportovně technická komise,“ vysvětluje sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný.


„Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje musela nejprve projít všechny zápisy z utkání, aby si ověřila pravost údajů a oprávněnost našeho protestu,“ dodal vedoucí třebíčského mužstva Pavel Vlašín.


Neoprávněné starty


Ve zmíněném střetnutí se oba celky provinily neoprávněnými starty hráčů. Na ústecké straně se jednalo o útočníka Tomáše Faigla, jenž neměl platné hostování v Ústí, a na straně Benátek o brankáře Kamila Fialu, který nesplnil podmínku padesáti procent odehraných zápasů v základní části pro start v baráži.


V polovině týdne na sekretariát Horácké Slavie dorazilo písemné rozhodnutí, které vyznívá ve prospěch třebíčského dorostu.
Pokud se kluby Benátek, nebo Ústí neodvolají, nebo odvolají a nebude jejich odvolání vyhověno, stal se vítězem kvalifikace o extraligu dorostu tým Horácké Slavie Třebíč.


Jelikož byl protest uznán, tak by se již mělo jednat pouze o formalitu. „Ústí udělalo chyby, ne úmyslně, a za to se platí. Soupeř má právo se odvolat, proto si na definitivu musíme počkat ještě patnáct dní,“ řekl Pokorný.

ROZHODNUTÍ KOMISE

„Sportovně technická komise ČSLH projednala neoprávněné starty hráčů HC Slovan Ústí nad Labem a HC Benátky nad Jizerou v utkání kvalifikace o extraligu dorostu mezi mužstvy HC Benátky nad Jizerou a HC Slovan Ústí nad Labem a rozhodla: dle čl. 409, 410 písm. c) a 411 písm. d) Soutěžního a disciplinárního řádu za neoprávněný start hráčů rozhodla STK o oboustranné kontumaci výsledku utkání č. 4607 5:0 a 0:5 v neprospěch obou mužstev, kterým se odečítají tři body.“

Zdroj: hstrebic.cz