Třebíč hraje v Olomouci a Jihlava zajíždí do Znojma.

Farma extraligového Liberce bude třetím soupeřem svěřenců trenéra Jiřího Mičky v přípravě. Po remíze v Českých Budějovicích porazili Rebelové Šumperk 6:2. A na tento výkon by dnes rádi navázali. „Opět k nám přijede kvalitní mužstvo. My do toho zápasu půjdeme z plné přípravy a máme v plánu opět vyzkoušet některé hráče," říká Mička.

Hokejové menu
Úterý 17.30: HAVLÍČKŮV BROD - Benátky nad Jizerou. 18.00: Olomouc - TŘEBÍČ, Znojmo - JIHLAVA.

Ten zatím dával přednost především mladším hráčům, kteří jsou v klubu na zkoušku. Podobný trend se dá očekávat i proti Benátkám, i když už by se v sestavě měli objevit i někteří zkušení matadoři.

„Někteří už nastoupí, ale většinu času stráví na ledě ti mladší hráči, které tu máme," upozorňuje brodský kouč. „Teď je důležité, abychom vybrali ty správné hráče a aby tu byl kádr, kterému věříme," dodává.

Do pátku první zúžení kádru

Tým je zatím v Kotlině poměrně široký. K jeho výraznému zeštíhlení by ale mělo dojít už na konci tohoto týdne. „Myslím si, že do pátku bychom měli mít z devadesáti pěti procent kádr hotový. Je ale možné, že se tu může objevit i někdo nový. To se uvidí během deseti dní," přemítá Mička.

Horácká Slavia se stejně jako před týdnem utká s Olomoucí. Tentokrát ale sama pocestuje na led soupeře. „Zápas v týdnu je vždy vyvrcholením přípravy. Teď je potřeba, aby se hráči, které tu máme, ukázali v dobrém světle," tvrdí její trenér Kamil Pokorný. „Olomouc je jedno z nejlepších mužstev v soutěži, takže nás určitě opět prověří. Doma je ještě o něco aktivnější než venku, takže my se budeme moct podívat na naši defenzivní část. Tu chceme mít před sezonou stoprocentně vypilovanou," doplňuje.

Na Hané se představí prakticky stejná sestava, která odehrála utkání s Kometou Brno. Brzy by však mohly nastat určité změny. „Tým ještě nemá konečnou podobu. Není tajemstvím, že máme spolupráci s Kometou, která má ten kádr širší. Myslím si, že někdo z něj určitě vypadne. Navíc máme rozjednanou ještě jednu věc," konstatuje Pokorný. „Vím, že to letí, ale ještě pořád je dost času na definitivní podobu týmu. Věřím, že s kádrem, se kterým nastoupíme do sezony, odehrajeme některé přátelské zápasy před soutěží," hlásí s tím, že příští týden by mohlo být, co se týče složení mužstva, jasněji.

Do brány Zelenka

V dosavadním průběhu přípravy dostával v třebíčské bráně více prostoru jednadvacetiletý Lukáš Dusík. Proti Kohoutům ale bude pravděpodobně odpočívat. „Lukáš toho loni moc neodchytal, protože Čiliak ho do brány téměř nepustil. My se ho teď snažíme dostávat do brány, protože je pro něj každá minuta dobrá zkušenost. Tentokrát je ale představa taková, že by měl jít do branky Zelenka," prozrazuje Pokorný.

Podobně jako Horácká Slavia i Dukla už se se svým soupeřem v létě setkala. Na Horáckém zimním stadionu porazila Znojmo 4:3. A v podobný výsledek doufají Jihlavští hokejisté také dnes. I proto, že v posledním přátelském duelu utržili v Olomouci debakl 1:6.

Napraví nepovedené vystoupení?