Prvoligoví hokejisté Havlíčkova Brodu i Třebíče tak budou chtít odčinit porážky z minulých utkání na vlastním ledě. Brodští Rebelové hostí Tábor, Horácká Slavia přivítá Beroun. Jediní hokejisté jihlavské Dukly znovu míří mimo vlastní led, čeká je duel v Benátkách nad Jizerou.

V sobotu byli hokejisté Havlíčkova Brodu v útoku hodně bezradní, Třebíči nevstřelili ani branku a prohráli 0:2. Právě koncovku by rádi v podělí s Táborem vylepšili. „Zřejmě to bude podobný hokej jako proti Třebíči. Tábor má sice šikovné útočníky, ale určitě sem nepřijede s nějakou ofenzivní taktikou. Musíme se s tím holt lépe vypořádat než v minulém zápase,“ prohlásil trenér Havlíčkova Brodu Petr Novák. „Víme, že mají dobrého gólmana. Věříme, že se nám podaří vrátit k výkonům, které jsme předváděli dříve. Doufám, že budeme zase střílet góly,“ dodává nejvyšší muž střídačky Rebelů.


Právě vizitku týmu s nejvíce vstřelenými brankami v celé první lize Rebelové v sobotu nepotvrdili. Napraví to proti Táboru?


Havlíčkův Brod v minulém týdnu neuspěl už ani ve středu a propadl se na šestou příčku, přesto trenér Novák nejspíše k žádným zásadnějším změnám v sestavě nepřistoupí. „Zatím to v hlavě nemám, ale je možné, že k nějakým přesunům může dojít. I když na druhou stranu v sezoně zatím k tomu nebyl důvod a po jedné porážce 2:0 do toho nebudeme extrémně zasahovat,“ váhá havlíčkobrodský kouč.


Beroun je letos jiný


Horácká Slavia Třebíč v pondělí vstupuje do utkání s Berounem posílená sobotním vítězstvím z Havlíčkova Brodu (2:0). „Věřím, že vítězství z Brodu nám dodá sebedůvěru. Doufám, že si hráči uvědomili, že tvrdá práce jim přinese úspěch,“ hlásí trenér Třebíče Kamil Pokorný. „Sice nám zápas vzal hodně sil, ale věřím, že nám pomohou domácí diváci. Každopádně ho chceme tentokrát zvládnout, protože jim to dlužíme. Chceme jim vrátit vítězství za výpadek z utkání s Táborem,“ nechal se slyšet Pokorný.


Horácká Slavia chytla formu, z posledních šesti zápasů vyhrála pět a získala patnáct bodů. „Musíme pokračovat v naší hře, dál tvrdě makat. Beroun je letos úplně jiný tým, než byl v loňských sezonách. Má kvalitní mužstvo, které si věří. Pro nás to nebude nic jednoduchého,“ brzdí přílišnou euforii třebíčský lodivod.


Bakus: Musíme to hodit za hlavu


Jihlavskou Duklu čeká dnes další zápas na ledě soupeřů, cestují do Benátek. „Domácí jsou v tabulce dole, určitě budou chtít bodovat. Ale i my bychom rádi vyhráli,“ říká kapitán jihlavských hokejistů Oldřich Bakus.


Podle něj jeho spoluhráči už nesmí myslet na nepovedený zápas v Táboře (0:2). „Musíme to hodit za hlavu, zapomenout na to. V Benátkách se začíná od nuly. Musíme hrát pozorně v defenzivě a zkusit proměnit nějaký brejk. Hlavně se musíme prosadit v koncovce,“ ví Bakus.