Třebíčskému brankáři Tomáši Štůralovi nedokázali za šedesát minut vstřelit ani jeden gól, což na místním zimním stadionu není totiž zvykem. Ve třech utkáních, která zde Šumperk sehrál, se pokaždé prosadil sedmkrát (!).

Až nyní vystavil šumperským hokejistům třebíčský brankář stopku a připsal si první čisté konto v sezoně. „Je pro tým složité hrát bez vstřeleného gólu, ale branka Štůraly byla pro nás dnes snad zakletá. Přesto si myslím, že jsme podali v zápase dobrý výkon," zhodnotil utkání domácí trenér Radek Kučera, jenž nezapomněl připomenout kvality svého soupeře: „Třebíč má velmi zkušené mužstvo, které dokáže i za takového stavu získat body."

Ve zcela jiném rozpoložení se po utkání nacházel třebíčský trenér Jiří Mička: „Do Šumperka jsme jeli s vědomím velké ofenzivní síly domácích, kteří nastříleli soupeřům vždy po sedmi brankách. Proto jsme chtěli hrát hlavně dobře a pozorně z obrany, což se nám povedlo," dodal spokojený Mička, jehož potěšil především zodpovědný příštup hráčů k utkání.

Ti dodrželi taktické pokyny a nepustili se do otevřené bitvy s Draky. Těžká situace nastala pro Bílé hvězdy hned v 8. minutě utkání, kdy po faulech Maleny a Erata měli domácí více než minutovou přesilovou hru pěti proti třem. Tu však a nevyužili a jak tvrdí staré hokejové pravidlo, tak ten, kdo nevyužije dvojnásobnou přesilovou hru, nemůže zvítězit.

Výhra za obětavost

To se potvrdilo i v tomto zápase. Byla to tak Třebíč, která otevřela brankový účet zápasu, jenž byl velmi chudý, a dostala se do rozhodujícího vedení. Po Holcově akci se dostal ke kotouči nekrytý Michal Vodný a vstřelil do odkryté branky rozhodující gól. Pro Vodného však utkání nedopadlo dobře, když byl v závěru utkání vražen na hrazení.

„Jsme velice rádi, že jsme tento zápas zvládli. Bylo to však i za cenu maximální obětavosti hráčů," narážel po utkání Mička na zranění Vodného a Václava Jaroše.

Vítězství nejtěsnějším rozdílem však Horácké Slavii již nikdo nevezme a Bílé hvězdy si tak nadále mohou užívat slastný pocit při pohledu na prvoligovou tabulku, které vládnou.

LUKÁŠ ZELENÝ