„Kvalitní utkání s kvalitním soupeřem. Pracovali jsme dobře, postavili kluky, kteří se připravují se starším dorostem a ti nám hodně pomohli. Podržel nás i brankář, ale k bodům to nevedlo,“ posteskl si domácí trenér Roman Mejzlík.

Jeho svěřenci se ujali vedení jako první. Jihočeši sice stav otočili, ale do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu. Prostřední část byla na branky chudší, padlo po jedné na každé straně. O osudu zápasu se rozhodovalo v poslední dvacetiminutovce. Třebíčští vedli, ale srazili je individuální chyby. Hosté si třemi trefami vzali vedení zpět. „My jsme dokázali Táboru vyrovnat v některých situacích, ale udělali strašně moc chyb a hosté mají hráče, kteří to umí potrestat. Na tři góly jsme jim sami přihráli,“ mrzelo Mejzlíka.

Domácí stačili už jen korigovat. „Nás držela produktivita, moc střel jsme neměli, ale góly dali. Díky tomu jsme byli pořád v zápase. Škoda závěru, v poslední třetině jsme šli do vedení, ale bohužel, ale potom udělali dvě hrubky a soupeř utkání otočil. Zkoušeli jsme ještě sáhnout po bodu, ale power-play se nám nevydařila,“ uzavřel hodnocení kouč Horácké Slavie.

TŘEBÍČ – TÁBOR 5:6

Branky a nahrávky: 2. Spilka (Doležal), 17. Maštalíř (Hrnčíř, Přidal), 38. Doležal (Dvořák), 41. Vedral (Koňařík, Doležal), 59. Spilka - 3.Slabý (Ent, Šťastný), 8. Berka, 35. Matoušek, 45. Berka (Kovařík), 47. Kundrát (Šrubař, Janda), 59. Kundrát (Matoušek). Rozhodčí: Rampír - Kotrba, Mezlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 78. Třetiny: 2:2, 1:1, 2:3. Třebíč: P. Svoboda - Šplíchal, Koňařík, Blecha, Ježek, Linhart, Patočka, Dvořák, Přidal, Kotačka, Čtveráček, Hrnčíř, Doležal, Maštalíř, Vildomec, Vedral, Klár, Spilka, A. Svoboda.

Ostatní výsledky 1. kola: Jihlava B - Vlašim 5:2, Pardubice B – Pelhřimov 26:1.

Příští kolo (neděle): Vlašim – Tábor, Pelhřimov – Třebíč, Jihlava B – Pardubice B.

Ilustrační foto
Běh energetiků se v Třebíči poběží už po šestatřicáté