Tentokrát se doma pokusí o body obrat Porubu. Před vlastními fanoušky se představí i hráči Jihlavy, na Horácký zimní stadion přijede Kadaň. Nejsilnější soupeř čeká na Havlíčkobrodské, kteří cestují do Hradce Králové.


Kouč Horácké Slavie Kamil Pokorný před duelem s ostravským týmem vyzývá fanoušky. Minulou středu v hodně nervózním duelu proti Berounu (1:3) totiž na hráče dolehl z tribun pískot.


„Víme, že nás zase nečeká nic jednoduchého. Ale diváci by měli být trpělivější. S Berounem jsme nehráli dobře a hra nebyla pohledná, ale potřebujeme od nich podporu jako v zápase s Jihlavou, kdy nám moc pomohli,“ přeje si.


Řešit bude hlavně to, kdo bude chytat. „Jsme ve složité situaci. Zatím nevím, koho do branky postavíme,“ nemá dosud jasno třebíčský lodivod.
Fanoušci Dukly se těší na třetí výhru svého týmu v řadě. „Dvě vydřená vítězství nám svým způsobem pomohla. Kluci se přesvědčili, že síla v kolektivu je,“ podotkl provizorní kouč Dukly Bedřich Ščerban, jehož tým oba poslední zápasy otáčel až v poslední třetině.


„Nálada v kabině je dobrá, půjdeme za dalším vítězstvím,“ prohlásil rázně. „Kadaň dělá venku celkem dobré výsledky, je potřeba s tím počítat,“ upozornil.


Pro HC Rebel je zápas v Hradci Králové dalším prestižním duelem. Nejen proto, že na hradecké střídačce působí v roli asistenta brodský rodák Jiří Mička. Rebelové by také odčinili nevydařený domácí zápas proti Východočechům v prvním měření sil (1:4).


„Hradec je sice před námi, ale dokázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv a dokonce i kohokoliv porazit. Hlavně musíme hrát poctivě odzadu, jedině tak můžeme v Hradci uspět,“ plánuje útočník Martin Ondráček.

JIŘÍ BÁRTA
JAN HAMMER