„Startujeme v úterý v 9.30 na umělce na Hájku,“ hlásí kouč třebíčského áčka Kamil Pokorný. „Venkovní hřiště budeme kombinovat s posilovnou a sportovním centrem Bílý králík, které nám opět vyšlo vstříc,“ dodává.

Ten se rozhodl společně se svým asistentem zvolit jiný model letní přípravy. „S Radkem chceme jít trošku jinou cestou. Metody tréninku se stále vyvíjí, Radek je sleduje a hodně na nich pracuje. Hodně o tom ví i Lukáš Sláma a Zdeněk Sedláček. Nové věci chceme zařadit do tréninku a kombinovat je s klasickým letním tréninkem,“ předesílá na třebíčském webu Pokorný.

Horáci budou první týden trénovat jednofázově, od druhého tréninkového týdne až do konce června budou mít na programu dvoufázové tréninky. „Chceme náš herní styl postavit na fyzickém pojetí a dobré kondici,“ upozorňuje třebíčský šéf střídačky.

Post gólmana chtějí kvalitně obsadit

Fanoušky ovšem asi nejvíce zajímá, kdo bude či nebude v Horácké Slavii působit. „Složení mužstva bude definitivní až v průběhu srpna. Teď chceme pracovat s hráči, kteří jsou naši a s kterými počítáme do kádru áčka. Samozřejmě pracujeme i na dalších jménech, která by mužstvo doplnila a posílila,“ uvádí Pokorný.

S přípravou v Třebíči začnou útočníci David Dolníček, Tomáš Vondráček, Martin Dočekal a obránce Eduard Kadela, u nichž klub uplatnil opci. Letní třebíčské galeje neminou ani Romana Kadelu, který měl smlouvu i na nadcházející ročník. Pod smlouvou jsou i obránci Zdeněk Sedláček, Lukáš Sláma, Vilém Burian a Milan Přibyl, dále David Křenek a Jan Bula. „Vrací se nám obránce Martin Sobotka, který je Třebíčák, ale poslední tři roky působil v extralize juniorů v Liberci. Jednáme i s Davidem Vítkem, se kterým jsme prakticky dohodnuti,“ přibližuje Pokorný.

Naopak trochu složitější situace je u forvarda Martina Čecha. „Jeho práva vlastní Zlín a my se musíme domluvit s novým vedením. Vše je zatím v jednání,“ říká třebíčský trenér, který je zároveň i sportovním manažerem.

Třebíč v minulé sezoně spoléhala v brankovišti na gólmany, které měla na hostování. „S týmem se budou připravovat Adam Wolf a Lukáš Dusík, pokud jim to škola dovolí. Samozřejmě na brankářském postu pracujeme a snažíme se tento důležitý post kvalitně obsadit,“ ubezpečuje fanoušky Pokorný.

Sportovní manažer a trenér áčka v jedné osobě zároveň podotýká, že jednání o hráčích stále probíhají. „Pracujeme i na dalších jménech. Ale dokud není vše dotažené do konce, nebudeme prozrazovat jména. Někteří hráči se nám i sami nabízí, musíme však pečlivě vybírat, aby se nám do týmu hodili typově,“ uzavírá Pokorný.

Letní galeje

HC Dukla Jihlava
Začátek přípravy: 18. dubna

SK Horácká Slavia Třebíč
Začátek přípravy: 26. dubna

HC Rebel Havlíčkův Brod
Začátek přípravy: 1. května