„Byla to mimořádná sezona. Přípravu jsme zahájili s dostatečným počtem hráčů, ale pak nám někteří odešli studovat do Ameriky, jako Sochor nebo brankář Mikulka a v průběhu sezony Klíma. Kádr tak byl úzký, a to byl náš jediný problém,“ řekl třebíčský lodivod.


Bez zranění


Třebíčští však měli klidnou sezonu. „Na druhou stranu jsme měli štěstí, že se nám vyhýbala zranění. Pokud nějaké bylo, tak krátkodobé. Minuly nás virózy, které napadají celou kabinu. Díky tomu jsme mohli s úzkým kádrem sehrát sezonu tak, jak dopadla,“ oddychl si trenér Třebíče.
„V tomto jsme problém neměli. Nic takového se nám nestalo a já jsem za to rád, protože jinak by nám to devalvovalo sílu mužstva. My jsme tak svoji sílu ukázali v plné kráse,“ dodal jedním dechem.


Horáci v soutěži prakticky neměli konkurenci, když týmy válcovali jako na běžícím pásu. Silnějšími soupeři v základní části byli Šumperk, Havlíčkův Brod a Vsetín, se kterými měli Třebíčští také kladnou bilanci.


„Jednotlivé zápasy jsme brali jako každé jiné v řadě s tím, že někteří soupeři nedosahovali našich kvalit. My jsme je jednoznačně poráželi. Tato utkání nám pomohla připravit se na těžší boje. Potom jsme byli tak rozjetí, že jsme nedávali šanci ani silnějším soupeřům,“ vysvětluje šéf třebíčské lavičky.


I suverénovi občas nějaké utkání nevyjde. „Výjimkou byl zápas v Šumperku, kdy soupeř využil volna mužů, kteří nehráli ligový duel s odstoupivším Havířovem a na nás postavil všechny hráče hrající za áčko. Utkání přesto bylo v naší režii, ale rozhodl náš špatný začátek,“ zavzpomínal třebíčský kouč.


„Byly zápasy, kde byla nezdravá atmosféra. Museli jsme dohrávat hektické a nervózní závěry. Toto všechno si však hráči potřebovali vyzkoušet. Důležité je, že to zvládli,“ pochvaluje si trenér Horácké Slavie a dodal: „Největší dík patří klukům, kteří chtěli uspět a na trénincích dobře pracovali. V kompletním složení jsme měli šestnáct hráčů, některé zápasy jsme odehráli i ve dvanácti,“ zalovil v paměti Pokorný.


„Vzpomínám si, že v Brodu jsme hráli s jedenácti hráči a v polovině zápasu byl vyloučen Roman Kadela, takže jsme dohrávali v deseti. Tyto momenty jsme přežili a soupeře, kteří nám chtěli konkurovat, jsme odráželi. Pak jsme získali dostatečný náskok a skupinu jsme vyhráli,“ je hrdý na své svěřence třebíčský kouč.


Baráž na závěr


Jeho tým tak postoupil do bojů o účast v elitní soutěži. „Co se týče baráže, tak Klášterec nad Ohří se tam dostal v době, kdy už pomalu ukončoval sezonu díky administrativní chybě Letňan. Potom sehrál takovou roli do počtu,“ řekl trenér Třebíče.


„My jsme si to na férovku rozdali s Hradcem Králové. Na hráčích se v domácím zápase podepsalo to, že přišlo hodně lidí. Také si kluci uvědomovali, o co se hraje a ve dvanácté minutě jsme prohrávali jedna čtyři. To byl nejkrizovější moment sezony. Hráči ukázali svoji sílu, zápas otočili a získali slušný náskok ve skóre, což bylo rozhodující. I když jsme v Hradci prohráli, tak jsme do extraligy postoupili zaslouženě,“ zakončil hodnocení Pokorný.